A magyar borászat minőségi szegmensének megújulása szerves egységben ment végbe a független szaksajtó létrejöttével, az éttermek borválasztékának bővülésével, autonóm szakmai szervezetek megalakulásával, nemzetközi rangú borversenyek, illetve borfesztiválok életre hívásával. A budapesti Borfesztivál a kétezres évek fordulóján a Várba költözött, megrendezésre került a városligeti Bországgyűlés, és a talán legizgalmasabb, leghangulatosabb boros rendezvény, az Etyeki Pincefesztivál. Miként Hamvas Béla írja, a gyümölcs a fáról a legjobb, a bor pedig ott, ahol elkészül, a pincében. S igaz, hogy az Etyeki Pincefesztiválon a főszereplők nem az etyeki borok voltak, hanem az etyeki pincészetek által két napra „befogadott”, más borvidékről érkezett vendégborászok nedűi, de pincében kóstolni bort különlegesebb élmény, mint bármilyen más kiemelt helyszínen.
Ahol a konyhaművészet találkozik a szenvedéllyel – a Boti’s Kitchen Székelyudvarhelyen
Székelyudvarhely lényegében leköveti az anyaországi gasztrotrendeket.