Egy sörfesztivál a nagyközönség számára egyenlő a híres Oktoberfesttel. Hatalmas sátor, sramlizene, bögyös bajor menyecskék, koccanó literes korsók. A sör nálunk is olyan népszerű, hogy lassan minden második falunapot sörfesztiválnak neveznek ki. Ezeken a fesztiválokon a remek hangulatban a férfiaknak az egyszerű lágersör, a lányoknak, asszonyoknak az édes-savanyú meggyes sör jelenti a választékot. Ínyenc kóstolásra komoly létszámú keretek között kevés alkalom adódik. Nekik találták ki az Indoor Sörfesztivált, amit idén a korábbiaknál még nagyobb befogadóképességű Hotel Marriott Budapest Várra néző első emeletén rendeznek meg, igazán exkluzív környezetben, február 24 és 25-én.

A borhoz képest a sörkultúra Magyarországon több mint húsz éves hátrányban van, és még mindig gyerekcipőben jár. Sokan a világos, a sötét és a búzasörön, vagy a gyümölcsös sörökön kívül talán csak a népszerű IPA-ról hallottak. A sörkóstolás, ahol a középpontban a minőségi sör van, más kereteket igényel. Ezen a rendezvényen találkozik a cseh-német, a belga, a tradicionális angol és a craft sörkultúra. Remek lehetőség, hogy átértékeljük a sörről alkotott képünket. A fesztivál kitalálóját és főszervezőjét Kóczián Lászlót kérdeztük.
