Mióta a Thököly téri piacot felszámolták, a Ferenc téri vált a város legjelentősebb vásárterévé, ahol őstermelőkkel is találkozhat az ember. Működik itt több kifejezetten jó lángossütő, három-négy lacipecsenyéző, ezek közül a „Bunatati de Halmagiu” emelkedik ki. Nevét „Nagyhalmágyi finomságokra” fordíthatjuk. Nagyhalmágy Arad megyéhez tartozik, annak északkeleti csücskében fekszik, az Erdélyi Szigethegység halmágyi medencéjében. A magyarság már a századfordulón masszív kisebbségben volt itt, mára teljesen eltűnt.
A piac vonzáskörzetében, 5-10 perc járásra több átlag feletti étterem is működik: Arad egyik legjobb olasz helye, a La Pergola, valamint az Apetit bistro az Andrássy téren, az Irish pub a Szántay Lajos által tervezett, 1905 és 1906 között épült evangélikus „vörös” templom tőszomszédságában. Ha pedig az Andrássy térrel ellenkező irányban indulunk el, akkor a Nissara’s Kitchen-hez érünk, mely nem sokkal vírusjárvány előtt nyitotta meg kapuit, s ma is sikerrel működik.
Az étterem a maga nemében egyedülálló egység Aradon, mind atmoszféráját, mind koncepcióját illetően. A belteret jó ízléssel tervezték meg, remek a harmónia az ételek és a dekoráció között, a háttérzene jól megválasztott. Egyedi darabja az ízléses, távol keleti és európai elemeket harmonikusan ötvöző dekorációnak a fiatal thaiföldi séf-(rész)tulajdonos hölgyről, Nissara Buntosról készült két gasztro-fotó, melyekről az ember alig tudja levenni a tekintetét.
Megtudtuk a vendégtérben dolgozó társtulajdonosnak tűnő úrtól, aki egyébként szakmailag felkészült, kiváló vendéglátó, hogy a séf hölgy három évig dolgozott szakácsként Olaszországban, nyilván ennek köszönhető, hogy az alapvetően távol-keleti ételekre alapozó étlapon itáliai fogások is feltűnnek.
Frissesség, szezonalitás, kreativitás jellemzi Nissara éttermét – a gasztroforradalom kulcsszavai. Erőssége a helyben gyúrt sokféle tészta. Kínálnak többek között rament, sushit, kínai kacsalevest, wokban pirított tésztaételeket rákkal továbbá kacsa- és marhahússal, thai zöld currys marharagut, kínai sertésoldalast, osso buco-t, scampis ricotta-s raviolit és matcha teás palacsintát. Tartanak tíz minőségi bort a tágan értelmezett Erdélyből, a két olasz tétel mellett. A nagyipari sörök szűk választékában megtaláljuk a thai Chang márkát is.