Nagykároly tíz kilométerre fekszik a vállaji határátkelőtől, alig több mint 30 kilométerre Mátészalkától és Nyírbátortól. A település a Károlyiak birtokközpontja volt, fő látványossága a Károlyi-kastély, amelyről csodás fotókat találhatunk például itt, de érdemes inkább felkerekedni és egy északpartiumi, bányavidéki hosszú hétvége keretében élőben megnézni kívül, belül.
Strandja is híres-nevezetes, a 2010-es évek legelején Szatmárnémetiből ide ruccantunk ki napozni, s ezzel nem voltunk egyedül, az impozáns kiterjedésű, jól felszerelt létesítmény vonzza a közeli városok fürdőzni óhajtó közönségét. A strandon is van étkezési lehetőség, de inkább az javasolnám, hogy itt csak a hirtelen éhségünket csillapítsuk, s egy belvárosi séta keretében vegyük szemügyre az éttermi kínálatot a válasszunk ízlésünknek megfelelőt.
A nemrégiben foglalkoztam a Tripadvisor közönségének körében legnépszerűbb nagykárolyi étteremme, a Nos(z)talgiával. Most a Table of Charlest vesszük górcső alá, amely egyelőre nem rendelkezik értékeléssel az élménygyűjtő portálon, viszont egy helyi jó barátomra tanácsára ide is betértünk együtt. Ezúton is köszönöm neki a regionális szinten kimagasló élményt.
A szóban forgó meleg konyhás vendéglátóegység a „House of Charles” négycsillagos szálloda elegáns, hangulatos étterme a város szívében, szemben a gyönyörű Károlyi-kerttel. A magas belteret hatalmas ablakok világítják meg, az utcára néző két elülső terem közti átjárást impozáns, ajtó nélküli boltív biztosítja, a fából készült asztalokon jóféle olívaolaj, balzsamecet, só- és borsdaráló. Az abroszt helyettesítő, téglalap alakú vászon- tányéralátéten minőségi ét- és pohárkészlet. Nyáron jó esztétikai érzékkel kialakított, csendes belső teraszt is működtetnek, ahová nem hallatszik be a város zaja.

Az igényes kiállítású, kétnyelvű (magyar és román) étlapon mediterrán fogások sorjáznak, néhány népszerű nemzetközi és helyi étellel kiegészítve. Kínálnak többek között tengeri sügért párolt zöldborsóval és kapribogyós hollandi mártással, konfitált kacsacombot almás vörös káposztával és burgonyahabbal, barnamártással kísért sertéspofát, BBQ oldalast grillezett burgonyával, pastákat, rizottókat, burgert, érlelt tomahawk- illetve bélszín steaket, sajttortát és palacsintákat.