Pete Sampras visszavonul

MTI
2003. 08. 22. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn hivatalosan bejelenti visszavonulását a tenisztörténelem egyik legsikeresebb játékosa, a 14-szeres Grand Slam-győztes amerikai Pete Sampras. A 32 éves klasszis júniusban még látott némi esélyt a folytatásra.
Samprast a US Open hétfői megnyitóján, egy hosszabb ceremóniával búcsúztatják majd, stílszerűen éppen New Yorkban, hiszen 1990-ben ott nyerte meg élete első, majd 2002-ben utolsó Grand Slam-tornáját. Pályafutása során hétszer győzött Wimbledonban, ötször nyert US Opent és kétszer Australian Opent.
*
Kuti Kis Rita után Kapros Anikó is bejutott a selejtező harmadik fordulójába az amerikai nyílt teniszbajnokságon, az észt Kaia Kanepit 6:4, 6-2-re győzte le. Gubacsi Zsófia kiesett, a német Stephanie Gehrlein 5:7, 7:6, 6:1-re nyert ellene. A harmadik fordulóban: Kuti Kis–Tatjana Pucsek (fehérorosz), Kapros–Jarmila Gajdosova (szlovák). Mandula Petra (44.) és Czink Melinda már eleve főtáblás, Mandula a zimbabwei Cara Black, Czink az argentin Clarisa Fernandez ellen kezd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.