Álmos kezdés, majd kiütés Újvidéken

A kapusok kivételével minden pályára lépő játékos gólt dobott Ausztráliának.

Tuser Krisztián
2013. 12. 10. 19:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően Hajdu János pihentette legerősebb sorát, Tomori Zsuzsanna például egész meccsen nem lépett pályára. Nehezen lendültek bele a lányok: pontatlan támadások, szellős védekezés jellemezte a mérkőzés elejét. Ellenfelünk mindent megtett, hogy ne tudjanak ellépni Szucsánszkiék. A 12. percben sikerült először megszerezni a vezetést és fokozatosan ellépni. Azonban a Bundesliga 2.-ben légióskodó Sally Potockit nem tudtuk tartani, aki csapata tizenegy góljából hetet vállalt.

A második félidőben új játékosokat vetett be a kapitány, akik tovább hizlalták az előnyt. A kapuban Kiss Éva parádézott, nyolcvan százalék körüli hatékonysággal zárta a meccset. Jason Harper tanítványai csak négy gólt tudtak lőni, míg válogatottunk a technikai hibák ellenére húsz góllal zárta a játékrészt.

Érdekesség, hogy Hajdu János az eddigi három mérkőzésen egyszer sem kért időt.

„Komolyan vettük a meccset, megbecsültük az ellenfelet, nagy akarat és lelkesedés jellemzett minket. Mindenkinek próbáltam lehetőséget adni, az első félidő nem sikerült annyira jól, a másodikban Kiss Éva segítségével sikerült nagy előnyt kiharcolnunk. Jason barátomnak sok sikert kívánok, csináljon jó kézilabdát Ausztráliában” – mondta Hajdu János.

„A fő feladatunk ezúttal az volt, hogy a koncentráció megfelelő legyen egy ilyen jellegű mérkőzésre. Mindezt a második félidőben jól megoldottuk, szünetben arról beszéltünk, hogy tizenöt gólnál ne kapjunk többet, amit végül megoldottunk. Tudjuk, hogy hátul kell előrébb lépnünk, és ennek megfelelően tűztük ki ma is a célokat. Három meccs után hat pontunk van, ez a legfontosabb. Több játékost tudtunk ma pihentetni, rájuk nagy szerep hárul a következő meccseken. Megnéztük a német–román meccset is, fizikailag mindkét együttes jó állapotban van, így erre is oda kell figyelnünk” – mondta a magyar kézilabda-válogatott Facebook-oldalának Siti Bea, a válogatott edzője.

Eredmények, 3. forduló:
D csoport (Újvidék):
Magyarország – Ausztrália 39-15 (19-11)
gól: Vincze 6, Soós 6, Triscsuk 5, Bognár-Bódi 4, Cifra 4, Szucsánszki 3/2, Görbicz 3/1, Kovacsicz 3, Szekeres 2, Bulath 2, Szamoránsky 1, illetve Potocki 8/1, Bentwitch 3, Thomas 2, Cook 1, Smiljanic 1

Németország – Románia 26-23 (13-12)
Csehország – Tunézia 28-24 (15-14)

A mezőny legjobbja: Kim Harbort (Ausztrália).

Ott is, itt is gól, a végeredmény: 39-15.

Labdát szerzett Bulath, végigvitte, és gól, 38-14.

Triscsuk, mint kés a vajon, 36-14.

Ausztrália megszerezte a 3. gólját a második félidőben, 34-14.

Rosalie Boyd lerántja Triscsukot, ezért a sporik pirossal végleg kiállítják az ausztrált, Görbe pedig értékesíti a hetest. Megvan a 20 közte, 33-13.

Kovacsicz másfélszer villant (a 31. gólt csak nézte, mert az ausztrál játékos beleütött Soós passzába, így a labda a kapuban kötött ki), 32-13.

A 49. percben Triscsuk Krisztina megszerezte a csapat 30. gólját, 30-13.

Kissnek nem tudnak gólt lőni, 10 lövés 8 védés, 80 százaléknál tart a fehérváriak kapusa.

Eddig egyet hibázott hat lövésből Soós Viktória, 29-13.

Cifra Anita is megszerezte első gólját, így a kapusok kivételével minden pályára lépő játékosunk gólt lőtt, 28-13.

A meccs háromnegyedénél megvan Görbe második gólja, 27-13.

Eközben Brazília megverte a házigazdát, 25-23.

Sikeres volt Harper edző időkérése, gólt lőtt mai ellenfelünk, 26-13.

Ausztrál időkérés. Érdekesség, hogy az eddigi 161 perc alatt Hajdu János még egyszer se (!) kért időt. Megint csak a „Hajrá, magyarok!” kiáltást halljuk

Az ausztrál kapus (Kim Harbort) nagy pillanata: egymás után két Görbicz-ziccert is megfogott. Hiába, Soós végül góllal zárta a támadást, 26-12.

Egy gólt kaptunk kilenc perc alatt.

Vincze megint beköszönt, miután egy rontott kísérletbe kényszerítettük be az ellenfél játékosát, 25-12.

Óriási Görbe-gól, 24-12.

A megszerzett labdát jól járatjuk meg, így Kovacsicz is feliratkozik a góllövők közé, 23-12.

Kiss Évi is megcsillogtatja tudását, de a lerohanást elrontjuk

Megvan a tíz közte, Vincze-gól, 21-11.

Átálltunk nyitott védekezésre, Görbe zavarót játszik.

Bulath Anita, Kovacsicz Mónika, Kiss Éva, Cifra Anita és Görbicz Anita is pályára lép a második félidőben. Itt az eredmény: 20-11.

Meglehetősen álmosan kezdett a magyar válogatott a többségében amatőr játékosokból álló Ausztrália ellen. Pontatlan támadójáték, szellős védekezés, de a 12. percre csak sikerült megszerezni a vezetést. Folyamatosan növeltük az előnyt, bár az ellenfél kapusát is megpróbáltuk naggyá tenni. A Borussia Dortmundban játszó Sally Potockival nem bírunk, hét gólt vállalt a tizenegyből.

Bognár-Bódi bevág még egyet, 19-11. Félidő!

Szamoránsky megszerzi első gólját a világbajnokságon, 18-11.

A tíz ausztrál gólból Potocki 6-ot vállalt, 16-10.

Soós már a harmadiknál tart, 15-8.

Vincze góljával 14-7, bár az auszik kapusával meggyűlik a bajunk

Óriási gólt lő Potocki. Négyből négy – ez igen! Triscsuk nem hagyja magát, 11-6.

Újabb kivédekezett támadás, majd Triscsuk betör, és 10-5.

Mintha fáradnának az ausztrálok, már vagy a negyedik támadásukból nem tudnak gólt dobni. Szucsánszki azonban hetest ront.

Hárommal megyünk (Bognár-Bódi), 8-5.

Az ausztrálok edzője időt kért. A mieink időkéréséből csak a „Hajrá, magyarok!” kiáltást hallottuk.

Az érdiek átlövője, Szekeres Klára révén már kettővel vezetünk a 13. perc végén, 6-4.

A 12. perc közepén sikerül megszerezni a vezetést Vincze Melinda révén, 4-3.

A kilencedik percben Zizi hetesével egyenlítünk, 3-3.

A játékvezetők Elefántcsontpartról jöttek: Yalatime Nanga Coulibaly és Mamoudou Diabate.

Az ötödik percben a Ferencváros beállósát, Szamoránsky Piroskát kiszórják, ellenfelünk meg is szerzi a vezetést, 1-2.

Három perc után vezetnek az auszik, Soós góljával egyenlítünk, 1-1.

Herr – Bognár-Bódi – Szamoránszky – Szekeres – Triscsuk – Szucsánszki – Vincze hetessel kezd Hajdu János.

A világbajnokság nyitányán válogatottunk – különösen második félidei remek teljesítményével – 35-27-re legyőzte a cseh csapatot, míg hétfőn nyögvenyelős játékkal megverte Tunézia válogatottját.

Ausztráliában nem tartozik a legnépszerűbb sportágak közé a kézilabda, kevés a játékos, kevés az edző, és többségük amatőr szinten játszik. A válogatott tagjai saját pénzükből finanszírozták a csapat edzőtáborát. Szövetségi kapitányuk, aki 1998-tól négy éven keresztül a Csömörben és Százhalombattán is kézilabdázott, bízik benne, hogy játékukkal fel tudják idegesíteni korábbi edzőjét, a magyar válogatottat irányító, Hajdu Jánost – nyilatkozta Jason Harper az NSO-nak.

Közvélekedés, hogy a leggyengébbnek tartott csapat ellen azoknak kell játszaniuk, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. A szakmai stáb vélhetően már a románok és a németek elleni taktikát is gyakoroltatni fogja Görbiczékkel.

A mai nap folyamán már két mérkőzést lejátszottak a csoportunkban. A csehek 15-14-es félidő után 28-24-re megverték az utolsó negyedórára elfáradó tunéziaiakat, míg a forduló csoportrangadóján a németek végig vezetve 13-12-es félidő után 26-23 arányban győztek Románia legjobbjai ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.