Katar kiszúrt a magyar válogatottal: jöhet a daráló

Talant Dujsebajev, a férfikézisek kapitánya úgy látja, a vb-házigazda kibabrált velünk, így az Eb-ről már csak egy hely kiadó az olimpiai selejtezőre. Interjú.

Gabay Balázs
2015. 02. 05. 14:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Meglepődött a katari menetelésen? Hogy látja, változott érdemben a világ élvonalába tartozó csapatok erősorrendje a mögöttünk hagyott világbajnokságon?
– Nem. Pontosan tudjuk, hogy kiket igazoltak le a katariak, ismerjük a minőségi emberek számát. Az edzőjük, a világbajnok Valero Rivera kiemelkedően jó tréner, nagy szerepe van a sikerben. Ugyanakkor, tiszteletben tartva minden nemzet válogatottját, nem gondolom, hogy a katari siker a jövőben érdemben meghatározza a kézilabdázás erőviszonyait. Emellett mindenképpen jó és hasznos a sportágnak, hogy olyan csapatok, mint Brazília, Argentína, Egyiptom, Tunézia komoly erőket mozgatnak meg a jobb eredmények érdekében. Egyre jobb szinten vannak, és ez nagyon pozitív.

– A vébé végeredménye hogyan befolyásolja a magyar válogatott olimpiai reményeit, kedvezőbb, netán rosszabb helyzetbe kerültünk ezzel vb-sorrenddel? Vagy hagyjuk a számolgatást, úgyis minden a lengyelországi Eb-n dől majd el?
– A helyzetünk egyértelműen romlott, mert egy nem európai csapat, Katar is bejutott a legjobb hétbe. Ez elvesz egy helyet azoktól az európai csapatoktól, amelyek a soron következő, lengyelországi Európa-bajnokságon kvalifikációt szerezhetnek. Csak egy hely maradt az Eb-n az előolimpiai selejtezőre, és ezért a helyért olyan csapatok fognak versenybe szállni mint Svédország, Szlovénia, Oroszország, Norvégia, Izland, Szerbia, Macedónia, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Fehéroroszország és mi.

– A spanyol válogatottban szereplő fia teljesítményével mennyire volt elégedett?
– Igen is meg nem is

– Mi lesz a válogatott programja a januári Európa-bajnokságig? Mennyi időt tölthetnek együtt a játékosok, hány tesztmeccsünk lesz, és ki ellen?
– Tisztelve az ellenfeleket, először is ki kell jutni az Eb-re. Szeretnénk csoportelsők lenni [Portugália, Oroszország és Ukrajna az ellenfelünk – a szerk.], hisz az azt követő sorsoláson ennek komoly jelentősége lesz. Ezek ismeretében tervezzük majd meg a felkészülésünket az Európa-bajnokságra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.