Két magyar olimpiai érmet vár a pancser olasz jós

Az Olasz Olimpiai Bizottság volt sportigazgatója soha nem találja el, mi fog történni.

2015. 03. 30. 15:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téli sportágak idényének zárultával közreadott előrejelzés szerint a három év múlva sorra kerülő pjongcsangi olimpia éremtáblázatán Németország végez az élen 30 medállal, közte 14 arannyal. Barra a második helyre a norvégokat várja 26 éremmel, a harmadikra pedig az Egyesült Államokat 24-gyel. Magyarország két ezüsttel a 26 országot felvonultató éremtáblázat 21. helyét foglalná el. A két második helyünk nagy siker lenne, hiszen téli olimpián legutóbb 1980-ban, Lake Placidben voltunk érdekeltek eredményhirdetésnél, akkor a Regőczy Krisztina, Sallay András jégtáncpáros a dobogó második fokára állhatott. S az, hogy Pjongcsangban vége szakadhat a hosszú böjtünknek, a rövid pályás gyorskorcsolyázók idei moszkvai világbajnoksága után nem lenne eget verő szenzáció. Az orosz fővárosban 500 méteren Liu Shaolin Sándor, valamint férfi váltónk (Knoch Viktor, Burján Csaba, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang – nyitóképünkön) is ezüstérmes lett.

Luciano Barra több mint tíz éve készít prognózisokat az egyes országok világbajnokságokon elért eredményei alapján, ám a jóslataival azonban csínján kell bánni, az eddigi munkássága alapján nem Delphoiban tanulta a szakma fortélyait

Visszakerestük, hogy a 2008-as pekingi nyári olimpián az Egyesült Államoknak 49, Kínának 38 aranyat jósolt, ehelyett a házigazdák 51, az amerikaiak 36 első helyet szereztek. London előtt Barra már a kínaiakra tett, 43 aranyat várt tőlük, az amerikaiaktól csak 35-öt, de megint alaposan melléfogott, az Egyesült Államok 46:38-ra nyerte az aranymeccset az éremtábla tetején. A britekkel is megjárta, 19 első hellyel előzetesen a negyedik helyre sorolta be a hazaiakat, akik aztán 29 arannyal a harmadik legeredményesebb nemzet lettek. Bennünket is alábecsült, hiszen az általa várt öt aranyunk helyett nyolc lett.

Jövőre Rio de Janeiróban tőlünk nyolc aranyra számít, s szerinte az Egyesült Államok gyűjti be a legtöbb első helyet (35), megelőzve Kínát (32) és Oroszországot (28). Így a magunk részéről biztosra vesszük, hogy Kínába kerül majd a legtöbb arany...

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.