Borkai a legyőzőjével vette át az olimpiai jelképeket Rómában

A nyári győri ötkarikás esemény lángja és egy arany olajág került Kulcsár Krisztiánhoz és Borkai Zsolthoz.

Radványi Benedek
2017. 05. 23. 7:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden a római Ara Pacis Augustae nevű ókori emlékhelyen ünnepélyes keretek között emelték a magasba a júliusi győri európai ifjúsági olimpiai fesztivál (EYOF) lángját és az arany olajágat. 

Az EYOF lángját Janez Kocijancic, az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) megbízott elnöke adta át Borkai Zsoltnak, Győr polgármesterének. A lángot Berki Krisztán olimpiai bajnok tornász, Görbicz Anita háromszoros BL-győztes kézilabdázó, Jakabos Zsuzsanna korábbi EYOF-győztes úszó olimpikon, Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető és Karakas Hedvig világbajnoki bronzérmes dzsúdós olimpikon emelte a magasba.

No meg ott volt Kulcsár Krisztián is, aki május 2-án Borkait legyőzve lett a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. A „Dea Pax” arany olajágat – amelyet ugyanaz a tűz edzett, mint amelyről az EYOF lángja is gyúl, s amely elkíséri a lángot Győrbe, majd a nyári esemény után visszatér Rómába, az EOC központjába – Kulcsár Krisztián vette át, aki ígéretet tett arra, hogy gondosan vigyáznak a jelképekre.

A láng szerdán érkezik a péri reptérre, onnan pedig Borkai Zsolt polgármester és az EYOF sportági nagykövetei kíséretében a győri városháza elé, ahol ünnepélyes keretek között helyezik el az őrlángot. Erről gyújtják majd meg a fáklyát, amely május 27-én indul országjáró körútjára. A szerdai ünnepségen fellép a Győri Balett és Szalóki Ági, s felcsendül a hivatalos EYOF-dal is, amelynek szerzője, a The Biebers ingyenes 60 perces élő koncertet is ad.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.