A világ legegyszerűbb pozíciójára nincs megfelelő ember a válogatottban?

A Veszprémet és a magyar válogatottat irányító Ljubomir Vranjes a többi edzővel összefogva akar fejleszteni.

Radványi Benedek
2017. 10. 06. 8:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár jó néhány szót tud már, a Veszprémet és a magyar válogatottat irányító Ljubomir Vranjes decemberre szeretne gördülékenyen beszélni magyarul, hiszen most angolul kell kommunikálnia a játékosokkal. – Van néhány játékos, aki nem érti annyira jól az angolt, ezt szeretnénk majd megváltoztatni, javítani – mondta a svéd kézilabda-szakember a Digi Sport reggeli műsorában.

Vranjes húszfős BL-keretében hét magyar található, de van, hogy közülük valaki csak a lelátóról nézi a meccset. De ő is állítja: a válogatottban való szerepléshez európai szintű tapasztalat kell. „Nincs nagyon sok ilyen játékos. Vannak jók, de nincs tapasztalatuk a topligákban található nyomásról” – utalt a fiatalokra. „Egy olyan struktúrát szeretnék kialakítani, ahol a fiatal játékosokat képezzük. Hároméves szerződésem alatt nemcsak nyerni szeretnék, hanem fejleszteni.”

Tett egy kritikus kijelentést is: „Meglep, hogy jó jobbszélsők, balszélsők szinte nincsenek, ez a legegyszerűbb pozíció az egész világon.” Hozzátette: „Attól még, hogy például irányítóban jók vagyunk, nem szabad abbahagyni a fejlesztést, amihez a hazai liga összes edzőjére szükség van.”

A szerződésszegés miatt elküldött izlandi Aron Pálmarsson ügyét is kommentálta. „Én a fegyelmet támogatom, ami az idejövetelem előtt megtörtént, azt nem tudom megváltoztatni. De nem lehet így folytatni” – hogy pontosan mit, az nem derült ki. „Százszázalékosan odatette volna magát, hogy segítsen nekünk, de azt gondolom,

egy sztár ennyit nem ér meg, a harmónia nagyon fontos egy csapaton belül.

A csapat összenőtt ennek a történetnek a kapcsán, ami nagyon meglepett.”

Veszprémben nem akar túl gyorsan változtatni, a játékstílusát lassan szeretné átadni, szerinte február–március tájékán fognak más képet mutatni. Hozzátette: Flensburgban négy évre volt szüksége, de Veszprémben ez gyorsabban fog menni, mert itt nagyobb tudású játékosok vannak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.