Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Tovább tart a változatlanság kora

2019. 08. 29. 14:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már javában zajlik a férfi-kézilabda-bajnokság, a címvédő három mérkőzést is lepörgetett, de a trónkövetelő csak a hét végén kapcsolódik be a küzdelmekbe. A Telekom Veszprém – kalkulálva a csarnokbővítéssel, a vele járó munkálatokkal és a költözéssel – minden lehetséges ellenfelével (NB I, SEHA-liga, Bajnokok Ligája) egyeztetett a pályaválasztói jog felcseréléséről. Így adódott, hogy augusztus 23. és 27. között már három meccset (Dabas, Balatonfüred és Eger) lejátszott, mindhármat a Veszprém Arénában, más kérdés, hogy időközben lekerült a napirendről a csarnokbővítés. Ettől függetlenül a naptári év végéig több mint harminc mérkőzés vár a bajnokra, ennek több mint kétharmadát otthon játssza.

Messze nem ez a legnagyobb változás az elmúlt szezonhoz képest: aktív pályafutása végeztével immár sportigazgatóként irányít Nagy László, a csapatot az utóbbi hat évben játékosként szolgáló Momir Ilics nem a pályán, hanem az edzői stáb tagjaként segít, Mikler Roland Szegedre igazolt. David Davis edző feladata „újragondolni” a Veszprémet, ebben kulcsfigura lehet a dán olimpiai bajnok Rasmus Lauge, akit az előző szezon legjobb játékosának választottak a Bundesligában. Moraes Ferreira a BL-győztes Vardartól érkezett, Mikler távozását két kapus szerződtetésével oldotta meg a bajnok: Tatabányáról Székely Márton, a Kielcéből Vladimir Cupara költözött Veszprémbe, a bajnok igazolt még egyiptomi, montenegrói, valamint lengyel átlövőt.

Az összeszokottságra alapozhat az állandó trónkövetelő, az elmúlt héten rangos nemzetközi tornán a második helyen végzett Mol-Pick Szeged. Balogh Zsoltról ugyan lemondott, de Luka Stepancic személyében világklasszis átlövőt sikerült megkaparintania a Paris SG-től, a német bajnokságból érkezett Bogdan Radivojevics sem nehezéknek érkezett. Új fiú Rosta Miklós is, a tatabányai beálló élete nagy lehetőségét ragadhatja meg Szegeden. Az előző szezonban okkal bíztak a címvédésben, és sokáig nyitva állt a Final Four ajtaja, de a tavasz legfontosabb meccsein (a Vardar ellen a BL-ben, majd a Veszprém elleni bajnoki döntőben) összeomlott Carlos Pastor legénysége, és csak a Magyar Kupát tudta elhódítani. Carlos Pastor szinte elmozdíthatatlan a Tisza-partról: 2013-ban érkezett, a szerződése 2021-ig él, a spanyol szakember lapunknak elmondta: nem tervez stílusváltást, továbbra is ragaszkodik a dinamikus, kőkemény védekezésre alapuló kézilabdához.

A Pastor képére formált Szeged itthon minimum az ezüstéremre jó lehet, nagy valószínűséggel a most futó szezon is – ahogy 2001 óta minden évben – a két gigász versenyéről szól majd.

Jelenleg a Tatabánya képes megszorongatni, akár le is győzni a bajnokot és a kupagyőztest, a mezőny többi tagjának túl erős a két hazai BL-csapat. Pedig nem tenne rosszat a bajnokságnak, ha itthon is élesebb lenne a küzdelem. Nem beszélve a válogatott érdekeiről.

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.