Sikersportágunkban négy évre elnököt választottak itthon

Idén több sportági szakszövetségben is feszültséggel teli, olykor viharos közgyűlést tartottak itthon, a Magyar Kajak-kenu Szövetség pénteki tisztújító közgyűlése azonban nem tartozik ebbe a sorba. Kajak-kenuban nyugalom van, Schmidt Gábor elnök pedig egyedüli jelöltként újabb négy évre bizalmat kapott.

Magyar Nemzet
2020. 09. 04. 18:15
null
Schmidt Gábor, a magyar szövetség elnöke bízik benne, hogy megőrizzük a pozícióinkat Forrás: Magyar Kajak-kenu Szövestég
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Örülök, hogy a sportág értékelte annak a csapatnak a munkáját, amely eddig is irányította a szövetséget, és így tovább dolgozhatunk. Bízom abban, hogy Tokióban is eredményesek tudunk lenni – mondta megválasztása után a régi-új elnök Schmidt Gábor, aki kiemelte, büszke arra, hogy a sportág a tavaszi járvány alatt egy pillanatra sem állt le, majd a vészhelyzet elmúltával is sok gyerek választotta sportágául a kajak-kenut.

– Példaértékű az a fejlesztés, ami a sportágban végbement, az összes vízitelep megújult, emellett új létesítmények is létrejöttek, új tehetségmenedzselési rendszert alakítottunk ki, ugyanakkor jelentős informatikai fejlesztés zajlott le, a gazdálkodás pedig példamutató – említette az elnök az elmúlt négy év eredményeit.

Schmidt Gábor, a szervezet korábbi főtitkára 2016 óta az MKKSZ elnöke. Pénteken egyedüli jelölt volt a posztra, a 139 lehetséges szavazatból 130-at kapott. Kárai Péter gazdasági és vagyongazdálkodási alelnök elmondta, hogy a szövetség az idei első nyolc hónapot 340 millió forintos plusszal zárta, és a tavalyihoz képest több mint négyszeresére megemelt tartaléknak eddig még a 39 százalékát sem költötték el.

Schmidt Gábor újabb négy évre bizalmat kapott
Fotó: Magyar Kajak-kenu Szövetség

A regionális működésért felelős alelnök Weisz Róbert (134), a gazdasági és vagyongazdálkodási alelnök Kárai Péter (135), a fejlesztési alelnök Apáthy Endre (136) lett – valamennyien egyedül pályáztak a tisztségre. A 15 fős elnökség összetételében mindössze annyi változás történt, hogy Bácskai János nem pályázott – ő a felügyelő bizottságban folytatja a munkát –, a helyére Doma Gergőt (113) választották meg, illetve a sportolói bizottság elnökeként Medveczky Erika (136) most már hivatalosan is a testület tagja lett. Az elnökségbe ismét bekerült Faludy András (136), Petrovics Kálmán (136), Benkő Zoltán (123), Horváth Gábor (102), Sztanity László (135), Kammerer Zoltán (91), Csabai Edvin (135), Nyergesné Farkas Gabriella (134) és Kálmán Tibor (135). A közgyűlés elnöki pozíciójában megerősítették Baráth Etelét (136), a szövetség korábbi elnökét is.

A közgyűlésen több évtizedes sikeres edző tevékenységének elismeréseként a sportág legmagasabb kitüntetését, Arany Érdemérmet vehetett át Sári Nándor, mesteredző, akinek irányításával olyan klasszisok nyertek olimpiai bajnoki címet, mint például Storcz Botond, Kammerer Zoltán, Horváth Gábor és Vereckei Ákos. Szintén Arany Érdemérmes lett Ludasi Róbert. A kenus mesteredző legismertebb és legsikeresebb tanítványa volt minden idők egyik legjobb kenusa, a kétszeres olimpiai bajnok Kolonics György, de rajta kívül vezette az edzéseit például Csabai Edvinnek, Kozmann Györgynek, és Kiss Tamásnak is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.