A Bayern München megtörné az oltást megtagadó játékosait

A Bayern München közölte a keret öt labdarúgójával, akik még nem kapták meg a koronavírus elleni védőoltást, hogy amíg karanténban vannak, nem kapnak fizetést. Dárdai Pál Herthája hasonló intézkedést vezetett be, de ott nem tudni, ez hány játékost érint.

Magyar Nemzet
2021. 11. 23. 18:02
Bajnokok Ligája
Kimmichék örülhettek a végén Fotó: REUTERS/Andreas Gebert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joshua Kimmich, Serge Gnabry, Jamal Musiala, Eric Maxim Choupo-Moting és Michael Cuisance. Ők öten a „fekete bárányok” a Bayern München csapatában, akik eddig nem akarták beadatni maguknak a Covid-vakcinát. Most a német rekordbajnok a pénzük megvonásával törné meg őket, s ezzel tenne pontot az ügy végére.

A Bayern már közölte a játékosokkal, hogy ha valaki úgy kerül karanténba, hogy nincsen beoltva, annak a kihagyott edzések és meccsek idejére megvonják a fizetését. Jelenleg az öt oltatlan labdarúgó karanténban van, mert érintkeztek olyan személlyel, akinek pozitív lett a koronavírustesztje.

A fizetésmegvonás nem minden. Az oltatlan labdarúgók nem szállhatnak meg azonos szállodában a csapattal, és külön kell utazniuk. Hogy ennek mi értelme, amikor aztán egy öltözőben foglalnak helyet és együtt futballoznak a pályán, rejtély.

Mindenesetre a hírek szerint az érintett futballistákat elsősorban az bosszantotta fel, hogy a fizetésmegvonásról szóló döntést kiszivárogtatták. Vannak köztük olyanok, akik elfogadták a döntést, mások viszont jogi lépéseket fontolgatnak.

A döntés állítólag már a múlt héten megszületett, ám híre csak napokkal a Bayernnek a kiesés  elől menekülő Augsburg elleni kínos, pénteki bajnoki veresége után kapott szárnyra. Azon a meccsen Kimmich már nem léphetett pályára, ő már akkor karanténban volt. Gnabry viszont kezdő volt, Musiala és Choupo-Moting csereként játszott, Cuisance pedig a kispadon ült.

– Mindenki azon volt, hogy megoldjuk a koronavírus-oltás nehézségeit, kerestük a megoldást, de ez nem működött. Talán most majd sikerrel járunk – beszélt némileg fenyegetően Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern korábbi ügyvezetője. Eközben a sportigazgató, Hasan Salihamidzic is kifejezetten szorgalmazza, hogy a játékosok legyenek beoltva.

– Azoknak, akik nem oltatták be magukat, meg kell érteniük, hogy jóval nagyobb az esélye annak, hogy így meccsekről maradnak le, mintha be lennének oltva – magyarázta Julian Nagelsmann vezetőedző is.

Az ügy azért is érzékeny, mert a 90 millió euróra tartott Kimmich nemcsak a Bayern, hanem a komplett német futball legértékesebb játékosa jelenleg, de Gnabry is alapember klubjában és a válogatottban egyaránt, Musiala pedig mindkét helyen a jövő egyik fényes csillagának számít.

Az egyre növekvő nyomás ellenére Kimmich eddig kitartott az álláspontja mellett, miszerint ő nem oltás- vagy vírustagadó, egyszerűen csak túlságosan kevés információt ismerni a vakcinák hosszú távú hatásáról, ezért nem tud felelősségteljes döntést hozni. Azt ugyanakkor nem zárta ki, hogy egy nap mégis beadatja az oltást.

Dárdaiéknál is szigorítanak

Ma jelent meg a hír, hogy a Hertha is azt az intézkedést hozta, hogy az oltatlan labdarúgói nem kapnak fizetést a karantén idejére. Nem tudni, hogy csapatában ez hány játékost érint, a sajtóban csak annyi jelent meg, hogy a keret nagy része már megkapta az oltást.

Borítókép: Joshua Kimmich (hatosban) egyelőre nem játszhat (Fotó: Reuters/Andreas Gebert )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.