Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Bognár György már öt éve megmondta, hogy ő az új Szalai Ádám

Ádám Martin megfogadta Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának tanácsát, dietetikust alkalmaz, és a konditeremben is nyüstöli magát, hogy még jobb formába lendüljön. A gólkirályjelölt paksi edzője, Bognár György már öt éve megmondta, hogy a robusztus center lehet az új Szalai Ádám.

Magyar Nemzet
Forrás: DIGI Sport / Sport 242022. 02. 17. 10:43
Ádám Martin szárnyal az NB I-ben Fotó: Makovics Kornél
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Most megy a játék, jönnek a gólok, úgyhogy ez egy kicsit más, de nem szállok el magamtól – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek

Hetek óta a paksi gólkirályjelölt a téma a magyar futballban, is elmondta, a tavaszi mérkőzésekre behívja a robusztus centert a magyar válogatottba. A szövetségi kapitány legutóbb szombaton, a Gyirmót ellen bajnokit követően egyeztetett a 27 éves csatárral, aki két gólt szerzett a mérkőzésen. 

– Pozitív dolgokat említett, mondta, hogy megfogadtam a tanácsát, amit még régebben mondott – ennyit árult el a megbeszélésről Ádám Martin. 

Közvetetten arról is beszélt, mit is vár el tőle Marco Rossi. Ádám Martin ugyanis január óta dietetikushoz jár, hogy csökkentse a testsúlyát, továbbá saját testsúlyos edzéseket végez otthon, hogy ekképpen is formálja a testalkatát.

– A nemzetközi labdarúgás teljesen más, mint mondjuk a magyar bajnokságban focizni. Nem voltak problémáim az első fél évben itt az NB I-ben, ezt lehetett látni tavaly, a statisztikáim nem hazudnak. De ahhoz, hogy szintet lépjek, a nemzetközi focihoz közelebb legyek, ahhoz ez a mostani változtatás mindenképpen kellett – jegyezte meg.

megjósolta

Bognár György, a Paks vezetőedzőjét megkérdezték, lehet-e Ádám Martin az új  

– Én már öt éve el tudom ezt képzelni. Nem lehet elkerülni azt, hogy bekerüljön a válogatottba, jó formában, jó fizikai állapotban van a termete ellenére. Mondják, hogy esetleg a robbanékonyságán lehetne javítani, de

Martin egyáltalán nem lassú játékos, szerintem ebben a pozíciós játékban ő nagyon is otthon van.

Böde Dániel a válogatottat illetően egyetlen tanáccsal látta el Ádám Martint: – Játssza a játékát! – mosolyodott el a szakállas paksi kedvenc.

Ádám Martin 20 NB I-es bajnoki után kereken 20 gólnál jár, így akár 1981-ben szerzett 30 gólját is felülmúlhatja.

Érthető, hogy az előző idény paksi gólvágóját, Hahn Jánost követve – aki a ma már a DAC játékosa – szintén nemzetközi karrierre vágyik.

Szurkol neki az elődje, egyben ellentéte

A legutóbbi paksi gólkirály, a most már dunaszerdahelyi légiós Hahn János után Ádám Martinra is biztosan felfigyelnek majd a külföldi klubok.

– Szurkolok neki, hogy lecsapjanak rá, és egy sokkal jobb szerződés reményében mondjuk külföldre igazoljon. Valószínűnek tartom, hogy a klub őt nagyon jó pénzért értékesíteni tudja nyáron, főleg akkor, hogy ha gólkirály lesz, még nyolc-tíz gólt betermel, és a válogatottban is szerepel. Ebben az esetben én azt hiszem, a piaci értéke is megnő – mondta Hahn János, aki termetre éppen ez ellentéte Ádám Martinnak, ő nagyon vékony, igaz, nem gyenge.

Ádám Martin jelenlegi értéke a Transfermarkt szerint 700 ezer euró.

A Gyirmót elleni duplájával beállította, részben meg is döntötte Böde Dániel 2016-os rekordját. Jelenlegi csatártársa hat éve zsinórban nyolc bajnokin 11 gólt szerzett a Ferencvárosban, míg Ádám a legutóbbi nyolc NB I-es meccsen 12-szer volt érvényes. A szegedi születésű csatár a sorozatot szombaton Kisvárdán tovább javíthatja.

Borítókép: Ádám Martin tudja, hogy merre tart (Fotó: Makovics Kornél)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.