Korábbi gólkirály segít a súlyos válságot élő Vidinek

A Paks–Fehérvár mérkőzéssel ma megkezdődik a 22. forduló a labdarúgó NB I-ben. Győzelemmel a hazaiak megelőzhetik a vetélytársukat, avagy úgy is megfogalmazhatjuk a találkozó tétjét, idei ötödik meccsén végre szerez-e pontot a Vidi, amelynél a német vezetőedző, Michael Boris ismét maga mellé vette segítőként a korábbi gólkirály Preisinger Sándort.

Magyar Nemzet
2022. 02. 25. 6:44
Forrás: Facebook/MOL Fehérvár FC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közismerten a Paks a leggólképesebb csapat a magyar első osztályban. A legtöbb gólt szerezte (53-at) és a legtöbbet is kapta (44-et) a mezőnyben. Ennek megfelelően felettébb rapszodikus Bognár György együttesének a teljesítménye. Az idei négy mérkőzésén már nyert (kétszer), kikapott és döntetlenre is végzett. Nehéz megjósolni, ma este melyik arcát mutatja.

A Fehérvár formája annál egyenletesebb: négy meccs, négy vereség, ami nyilván nincs összhangban a csapat játékerejével és a vezetők elvárásával sem. A Vidi múlt vasárnap már a menesztett Szabics Imre helyett kinevezett német Michael Boris irányításával maradt alul hazai pályán 2-1-re az Újpest ellen. A kudarcsorozatról mindennél pontosabban árulkodott Nikolics Nemanja meccs utáni reakciója, aki a tévé kamerája előtt sírva fakadt és képtelen volt megszólalni.

Nem csupán szakmailag, hanem lelkileg is fel kell rázni a fehérváriakat, ebben a munkában Preisinger Sándor segíthet Michael Borisnak. Szabiccsal ugyanis a teljes szakmai stáb távozott, s a német edző a korábbi gólkirályt kérte fel másodedzőnek.

– Michaellel az MLSZ-nél, az utánpótlás-válogatottak mellett töltött időszakunkra nyúlik vissza az ismeretségünk, az U16-os és az U21-es nemzeti csapatnál dolgoztunk együtt, előbbinél ő volt az én segítőm, utóbbinál pedig én az övé. Bármerre dolgoztunk azóta is, kapcsolatban voltunk, most pedig felkért, hogy segítsem a munkáját a Vidinél, amire a klub és Michael személye miatt is örömmel mondtam igent – ismertette a német edzőhöz fűződő kapcsolatát Preisinger Sándor a Vidi honlapjának, hozzátéve, Michael Boris a szokásos másodedzői szerepkörnél nagyobb mértékben számít a munkájára, mindenben kikéri a véleményét. A korábbi gólkirály arról viszont csupán rébuszokban beszélt, hogyan is lehetne kivezetni a fehérváriakat az egyre mélyülő válságból, csupán azt hangsúlyozta, a jó és eredményes munkához minden feltétel adott Fehérváron.

– Jól ismerem a magyarországi klubokat, így bátran mondhatom, hogy kiváló körülmények között dolgozhatunk a Vidinél, minden adott a magas szintű munkához. Egy sikertelen folyamat közben érkeztünk a csapathoz, ez egy olyan szituáció, amit kezelnünk kell, azon dolgozunk, hogy ezt a sorozatot gyorsan átfordítsuk és elinduljon a csapat azon az úton, amire hivatott. Minden meccset meg akarunk nyerni, természetesen ez nem megy egyik napról a másikra, de hiszek abban, hogy a játékosokkal közösen sikeresek leszünk – mondta Preisinger Sándor.

A Paksnak általában jól megy a játék a Fehérvár ellen, a két csapat őszi mérkőzését hazai pályán azonban a Vidi nyerte meg 2-1-re.

NB I, 22. forduló

Péntek: Paks–Fehérvár 20.00

Szombat: ZTE–Kisvárda 14.30, Honvéd–Puskás Akadémia 17.00, Ferencváros–Gyirmót 19.30

Vasárnap: Újpest–Mezőkövesd 14.30, Debrecen–MTK 17.00.

Az állás: 1. Ferencváros 42 pont, 2. Puskás Akadémia 40, 3. Kisvárda 40, 4. Fehérvár 29, 5. ZTE 29, 6. Paks 28, 7. Mezőkövesd 27, 8. Debrecen 25, 9. Honvéd 24, 10. Gyirmót 23, 11. Újpest 21, 12. MTK 20.

Borítókép: Preisinger Sándor (Fotó: Mol Fehérvár FC)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.