Az MTK tömörebbé tette a mezőnyt a tabella alsó fertályában

A labdarúgó NB I 24. fordulójának az utolsó szombati mérkőzésén a sereghajtó MTK 1-0-ra legyőzte a Bp. Honvédot. Ezzel maradt a tabella alján, de közelebb került a vetélytársakhoz.

Magyar Nemzet
2022. 03. 12. 21:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz pont – ennyivel léphetett el az utolsó MTK-tól a Bp. Honvéd, ha nyerni tud az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Ugyanakkor a hazai csapatnak muszáj volt győznie, ha nem akart végzetesen leszakadni a vetélytársaitól a kiesés ellen vívott harcban. A kispestiek az utóbbi négy fordulóban veretlenek maradtak, ezért ők számítottak a mérkőzés esélyesének.

Az MTK, amelynek napra pontosan 121 esztendeje alakult meg a labdarúgó szakosztálya, befogadott 59 menekült gyereket, akiknek sportolási lehetőséget is ad, és természetesen ott voltak a lelátón szombat este. Azt láthatták, hogy bő fél órán keresztül kiegyenlített játékot produkáltak a csapatok, akadt helyzet itt és ott is, majd egyszer csak nagyon idegessé és sportszerűtlenné is vált a találkozó. Marko Petkovics, a Honvéd légiósa a 31. és a 34. percben is sárga lapot érően szabálytalankodott Kovácsrétivel szemben, így az MTK emberelőnybe került. Sok volt a durva belépő, a reklamálás, Andó-Szabó Sándor játékvezető osztogatta is a sárga lapokat, a szünetig hétszer kellett felmutatnia.

 

A kispestiek nem tudták meggyőzni a játékvezetőt, kiállította a háttérben látható Petkovicsot   Fotó: Nemzeti Sport

A második félidőben az emberhátrányban futballozó Bp. Honvéd érthetően nem rukkolt elő bátor támadójátékkal. Biztonságra törekedett, és az MTK kezdeményezett, akadt is néhány ígéretes helyzete, ám gólt nem tudott szerezni. A percek múlásával ismét egyre kiegyenlítettebb lett a kép, a kispestiek is megpróbálkoztak kontrákkal, de ezek sem voltak nagyon veszélyesek. 

A 76. percben az MTK megtörte a jeget, egy szögletet követő kavarodás után Grozav közelről a hálóba lőtt, az asszisztens lest mutatott, a VAR azonban felülbírálta, így Andó-Szabó megadta a gólt – 1-0.

Az MTK ezzel a győzelemmel is maradt az utolsó helyen, ám négy pontra csökkentette a hátrányát a 10. Mezőkövesddel szemben, amelynek ugyanúgy 28 pontja van, mint a Debrecennek és a Bp. Honvédnak. Azaz: ez a hátrány nem lett végzetes…


NB I, 24. forduló

Péntek 
Puskás Akadémia–Paks 2-0 (1-0), Felcsút, Pancho Aréna, 883 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Favorov (8.), Nunes (67.)

Szombat
Debrecen–Újpest 1-2 (0-2), Debrecen, Nagyerdei Stadion, 6011 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Dzsudzák (11-esből, 63.), illetve Zivzivadze (5.), Antonov (45+3.)

Mezőkövesd–ZTE 0-0, Mezőkövesd, 850 néző, jv. Pillók.

MTK–Bp. Honvéd 1-0 (0-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1700 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Grozav (76.). Kiállítva: Petkovics (34.)

Vasárnap:
Kisvárda–Gyirmót 14.30 (tv: M4 Sport)
Mol Fehérvár–Ferencváros 17.00 (tv: M4 Sport)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.