Magyar futballista edzett az FC Barcelona első csapatával

Nagy elismerésben volt része Yaakobishvili Áronnak, akit az FC Barcelona vezetőedzője, Xavi felhívott az első csapat edzésére tegnap. A 16 éves kapus 2017 óta futballozik Spanyolországban.

Magyar Nemzet
2022. 03. 25. 16:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FC Barcelona híres labdarúgó-akadémiája, a La Masia Twitter-oldala számolt be arról, hogy két fiatal növendéke is az első csapat edzésén vehetett részt Xavi irányításával. Az egyikük a 18 éves középpályás, Aleix Garrido volt, a másik pedig a 16 éves kapus, Yaakobishvili Áron.

Utóbbi grúz származású magyar labdarúgó, aki Budapesten született, korábban az Angyalföldi Sportiskolában és az MTK-ban is nevelkedett, és 2017 végén igazolt Spanyolországba.

Hogy elégedettek a Barcelonánál Yaakobishvili fejlődésével, annak korábban is volt jele, februárban számolt be róla a klub, hogy megegyeztek a fiatal kapussal, az ifjúsági korosztályban is a La Masián folytatja. Itt nemrég tizenegyest védett egy meccsen.

Most pedig Yaakobishvili már a felnőttcsappattal edzhetett. A válogatott meccsek miatt nem volt teljes a keret, ilyenkor bevett szokás utánpótlás-játékosokkal feltölteni az együttest, hogy a megszokott létszámban tudjanak edzeni. A Barcelona kezdő kapusa, 

például a német válogatottal készül a napokban, így Yaakobishvili lényegében őt helyettesítette.

Készült is egy közös kép róla és a katalánok másik kapusáról, a brazil válogatott Netóról.

Különös jelenség lehetett a mindössze 16 éves kapus az edzésen, hiszen például a csapat legendás védője, Dani Alves 23 évvel idősebb nála, kora alapján akár az apja is lehetne.

Yaakobishvili Áron bátyja, Yaakobishvili Antal is Spanyolországban futballozik, ő a Girona U19-es csapatának a védője, és a 17 éves játékos tavaly már bemutatkozott az Oross Márton vezette magyar U18-as válogatottban.

Borítókép: Neto és Yaakobishvili Áron az FC Barcelona edzésén (Fotó: Twitter.com/FCBmasia)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.