Sajtóhír: C. Ronaldo a nyártól Messivel és Neymarral akar játszani

Sokan megkérdőjelezik, hogy Cristiano Ronaldo valóban sérülés miatt hiányzott-e a Manchester United vasárnapi derbijéről, amelyen a csapata simánk kapott ki 4-1-re a Manchester Citytől. A sajtóban ráadásul biztosra veszik, hogy ha a United nem indulhat a bajnokok Ligája következő idényében, amire nagy az esély, akkor távozik az angol klubtól, sőt, a footballtransfer úgy tudja, a PSG a célja.

Magyar Nemzet
2022. 03. 08. 12:23
Manchester United vs West Ham United
epa09702478 Manchester United's Cristiano Ronaldo reacts during the English Premier League soccer match between Manchester United and West Ham United in Manchester, Britain, 22 January 2022. EPA/Peter Powell EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Fotó: Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha igaz a Footballtransfers.com értesülése , akkor a nyáron szenzációs csapat alakulhat Párizsban. A lap ugyanis azt írja, hogy elhagyja a Manchester Unitedet, és – tényként kezelve Kílian Mbappé távozását – a Paris Saint-Germainben képzeli a jövőjét, hogy pályafutásának a végén együtt futballozhasson Lionel Messivel és Neymarral.

Cristiano Ronaldo hiányzott a vasárnapi manchesteri derbiről, amikor a United 4-1-re kikapott a Manchester Citytől, a hivatalos indoklás szerint csípőhajlítóizom-sérüléssel bajlódott. Ezt többen, így a szakértőként dolgozó korábbi United-játékos Roy Keane is kétségbe vonta, sőt olyan pletykák is felröppentek, hogy a támadó nem kezdett volna, s ezen megsértődött. Ezek persze találgatások, de a lefújás után a megbízható forrásnak tartott The Athletic arról számolt be, Cristiano Ronaldo még a találkozó előtt visszautazott hazájába.

– Hinnem kell az orvosi stábomnak  – reagált Ralf Rangnick menedzser a Sky Sportsnak a találkozót követően. –   A csapatorvos péntek reggel azt mondta nekem, Cristiano Ronaldo nem tud edzeni, mert valami van a csípőjével, és szombaton is ez volt a helyzet, ezért nem került be a keretbe.

 

Fotó: Europress/AFP/Oli Scarff

A Footballtransfers.com azt írja, az ötszörös aranylabdás a jövőjéről alkotott kész tervvel utazott haza Portugáliába. Ennek az a lényege, hogy a Manchester United nem égez a Premier League-ben az első négyben, azaz nem indulhat a Bajnokok Ligájában, akkor elhagyja az Old Traffordot. Márpedig erre komoly az esély, hiszen a csapat jelenleg ugyan csak egy pont hátránnyal áll az ötödik helyen, az őt közvetlenül megelőző Arsenal három meccsel kevesebbet játszott, tehát ez a különbség akár tízre is nőhet, de az biztos, hogy a pótlások után nagyobb lesz. A dobogó pedig elérhetetlenül messze, jelenleg 15 pontnyira van a Manchestertől, ráadásul a harmadik Chelsea-nek is van még két elmaradt találkozója.

A lap úgy tudja, a Juventushoz a visszatérés kizárt, egyik fél sem akarja, és Cristiano Ronaldo célpontja a PSG. Mindez persze lehet csupán kósza ötlet, ám a futballista távozása nagyon is valószínű. Az biztos, hogy sem a Mancheter United, sem pedig ő nem azt nyújtja a visszatérése óta, amit saját maguk és mások is vártak. CR különösen Ralf Rangnick kinevezése óta szenved látványosan. Az ősszel gyakran szerzett gólt fontos meccseken, ám azóta mintha lebénult volna. A visszatérése óta tizenötször talált az ellenfelek hálójába minden sorozatot beleértve, de ezek többsége a szezon első hat hónapjában esett. Az ő mércéjével nézve borzalmas formában van, a legutóbbi tíz mérkőzésén mindössze egyetlen alkalommal volt eredményes, sokak szerint egész egyszerűen nem illik bele Rangnick játékrendszerébe.

Borítókép: Cristiano Ronaldo nem boldog Manchesterben (Fotó: Peter Powell)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.