Schäfer András meglőtte az első, gyönyörű gólját a Bundesligában

Magyar rangadót rendeztek a Bundesliga 33. fordulójában, amelyben az Union Berlin idegenben ütötte ki 4-1-re a Sallai Rolanddal felálló Freiburgot, Schäfer András adta meg a kegyelemdöfést a hajrában az első góljával a német élvonalban, Sallait a gólpassza is aligha vigasztalja.

Magyar Nemzet
2022. 05. 07. 18:08
Hertha BSC - 1. FC Union Berlin
09 April 2022, Berlin: Soccer: Bundesliga, Hertha BSC - 1. FC Union Berlin, Matchday 29, Olympiastadion.Union Berlin's Andras Schäfer. IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: Sören Stache/dpa (Photo by SOREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csodálatos gólt lőtt a 65. percben csereként pályára lépő A bal szélen az alapvonal közelében becsúszva visszaszerzett egy elveszettnek tűnt labdát, majd két freiburgi védő között elsuhanva kapura tört, és bevágta a rövid alsóba a labdát. 

A hetedik Bundesliga-meccsén ez volt az első gólja a magyar válogatott középpályásának, aki igencsak emlékezetesre szabta a előadást.

A meccs szempontjából már nem volt nagy jelentősége Schäfer 90. percben született góljának, hiszen már addig is 3-1-re vezetett az Union Berlin. A sima vendégsiker jókora meglepetést keltett, hiszen a Freiburg a BL-indulást érő negyedik helyről várta a találkozót. A veresége ellenére egyelőre ott is maradt, de az Union egyetlen pontra megközelítette a hatodik helyre fellépve, az ötödik RB Leipzig pedig a vasárnapi meccse után meg is előzheti Sallaiékat az Augsburg elleni pontszerzéssel.

Schäfernek személy szerint sokat adhatott ez a gól, nemcsak azért, mert az első volt neki, hanem mert a februári Berlinbe szerződése óta kétszer is megsérült, április végén pedig koronavírusos lett. Ezenkívül a Német Kupa elődöntőjében Emil Forsberg mellőle szerezte a Leipzig győztes gólját, Schäfer hibája pedig a német médiában nem maradt észrevétlen, a Berliner Zeitung a cikkében kiemelte, hogy az övé „volt a döntő hiba az Union kiesésében”.

Ezek után jót tehetett a 23 éves játékos lelkének a remekbe szabott gólja.

kezdő volt a Freiburgban, és az 59. percben ő adta a gólpasszt Lucas Höler szépítő találata előtt. Ekkor már 3-0-ra vezetett az Union, s a hazai gól ellenére végére is megmaradt a háromgólos különbség. Sallai még egy sárga lapot is kapott, majd a 74. percben menetrendszerűen lecserélték.

Borítókép: Schäfer András (Fotó: Sören Stache/dpa)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.