Vajon Orbánéknak szól a lipcsei önkritika?

A két magyart kilencven percre, a harmadikat fél órára bevető RB Leipzig labdarúgócsapata tegnap 3-1-re kikapott a Glasgow Rangerstől az Európa-liga elődöntőjében. Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik dán csapattársa, Youssuf Poulsen szerint jobb védekezéssel mindhárom kapott gól, így a kiesés is elkerülhető lett volna.

Magyar Nemzet
2022. 05. 06. 7:50
775788808
RB Leipzig's Hungarian defender Willi Orban (L) vies with Rangers' Nigerian midfielder Joseph Ayodele-Aribo (R) during the UEFA Europa League Semi-final, second leg football match between Rangers and RB Leipzig at the Ibrox Stadium, in Glasgow, on May 5, 2022. (Photo by Oli SCARFF / AFP) Fotó: Oli SCARFF / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csalódottak Lipcsében az Európa-liga elődöntő elvesztése után. A Bundesligában is botladozó, a Bajnokok Ligája-induló negyedik helyről a múlt héten lecsúszott RB Leipzig ugyanis 3-1-re kikapott idegenben a Glasgow Rangers ellen, így 3-2-es összesítéssel alulmaradt a skót csapattal szemben.

Youssuf Poulsen, a németek dán csatára szerint jobb védekezéssel valamennyi skót gól megakadályozható lett volna. A tavalyi Eb-n is látott támadó kritikája ha nem is egyértelműen, de Gulácsit és Orbánt is kritizálta.  Végig hittünk magunkban, még a félidőben is, bár 2-0-s hátrányban voltunk, és ez nem a mi esténk volt. Jobb védekezéssel mindhárom gólt el lehetett volna kerülni – nyilatkozta az UEFA hivatalos weblapján Poulsen.

A lipcseiek honlapja Domenico Tedesco vezetőedzőt idézi, aki szintén nem volt kibékülve csapata védekezésével.

– Túl könnyen ajándékoztunk gólokat az ellenfélnek. Mostanában ez jellemző ránk. Az első gól a semmiből jött, és a harmadik is elkerülhető lett volna. A gólunk után jól játszottunk és megvoltak a helyzeteink ahhoz, hogy 2-2-re végződjön a meccs.

Megmondom őszintén, a szurkolói légkör is megtette a hatását – ez volt a legjobb légkör, amit valaha tapasztaltam futballpályán. De ez csak az első tíz perc jogos magyarázata. Volt elég helyzetünk, Laimer vagy Dani Olmo fölé szállt bal lábas lövésére gondolok elsősorban.

Nehezen kezeljük ezeket a helyzeteket, amikor fizikálisan erős csapatok ellen kell játszanunk. Ezt láttuk nem is olyan rég az Union Berlin elleni találkozón. Jó munkát végeztünk az Atalanta ellen, különösen a visszavágón. De ma az ellenfél került ki győztesen a párbajból – mondta a lipcsei vezetőedző.

Borítókép: Orbán vezényelte a lipcsei védelmet Glasgowban (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.