Dibusz Dénes szerint a Slovan második gólja felért egy tőrdöféssel

Dibusz Dénes szerint a Ferencváros összességében uralta a Slovan Bratislava elleni Bajnokok Ligája-selejtezőt, leszámítva az utolsó tíz percet, amikor az ellenfél meg is fordította az eredményt.

Magyar Nemzet
2022. 07. 21. 7:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem volt sok dolga a Ferencváros kapusának, a csapata mégis kikapott 2-1-re a Slovan Bratislavától a Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörében. A 3. percben nagyot kellett védenie Weiss szabadrúgása után, a kipattanó labdánál pedig szerencséje volt, mert Medvegyev közelről nem találta el az üres kaput. A Slovan góljainál pedig nem hibázott, az elsőnél tehetetlen volt, Barseghjan tekerésénél pedig nagyot repült, de nem érhette el a labdát. A fradisták meglehetősen nagy önbizalommal várták ezt a mérkőzést a Groupama Arénában, ezért érthetően csalódottan törődtek bele a megváltoztathatatlan eredménybe. A csapatkapitány az M4 Sport kamerája előtt nyilatkozott közvetlenül a lefújás után. 

 

 

– Szerintem uraltuk a mérkőzést az utolsó negyedóráig – mondta Dibusz Dénes. – Mindkét oldalon akadtak lehetőségek, voltak kapufák. Megszereztük a vezetést, de onnantól kezdve a csapat elveszítette a stabilitását. Olyan szituációból kaptuk az első gólt, amelyre napok óta készültünk. Tudtuk, hogy mit kell csinálni, mégsem sikerült levédekezni. A második góljuk tőrdöfés volt. Nem mondom, hogy nem volt benne a játékban, de mi is szerezhettünk volna még gólt. Most a Slovannak sikerült. Ezzel együtt szerintem még nem dőlt el a továbbjutás, a csapat képes győzni idegenben jövő szerdán. Nyilván a mai meccsből sokkal többet is ki lehetett volna hozni. A vezető gólunk után sokkal taktikusabban és okosabban játszva meg lehetett volna tartani az előnyt. Sajnos csalódást okoztunk a szurkolóknak. Annyi a dolgunk most, hogy felemeljük a fejünket, kielemezzük a mérkőzést, és jövő héten nyernünk kell két góllal.

 

Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

Az ellenfélről ezt mondta a Ferencváros csapatkapitánya: 

– Öt védővel játszottak, nyilván látták a meccseinken, hogy a védők mögé tudunk kerülni, ezért álltak fel így. Jobban lezárták a területüket. Megpróbáltuk szélesen járatni a labdát, és amikor „megcsúsztak” a védekezésben, akkor beadásokkal próbálkoztunk. A sok, szélről beadott labda után néha megnyílt a terület a vonalak között, és ennek köszönhetően sikerült megszereznünk a vezetést. A mélységi játékra most nem nagyon volt lehetőségünk, mert zártan és jól védekezett a Slovan.

Borítókép: Dibusz Dénes a 3. percben bravúrral védett (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.