Egy éve a halál torkából menekült meg, most sztárklub igazolta le

Hivatalos honlapján jelentette be a Manchester United, hogy Christian Eriksen náluk folytatja a pályafutását. Alig több mint 13 hónap leforgása alatt mesebeli fordulatot vett a dán középpályás élete.

Magyar Nemzet
2022. 07. 15. 17:34
Eriksen, Christian
Koppenhága, 2021. június 12. A dán Christian Eriksen a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának elsõ fordulójában Finnország ellen játszott mérkõzésen Koppenhágában 2021. június 12-én. Eriksen késõbb összeesett, újjá kellett éleszteni, hordágyon vitték le a pályáról. MTI/EPA pool/Friedemann Vogel Fotó: Friedemann Vogel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly ilyenkor még csak néhány napja ért véget az Európa-bajnokság, amelynek elején drámai jelenetek játszódtak le a Finnország–Dánia csoportmeccsen. szívrohamot kapott a pályán, ahol életmentő újraélesztést kapott. Az irányító akkoriban még az olasz Inter játékosa volt, azonban hamar kiderült, hogy Milánóban nem folytathatja a karrierjét, mert az olasz orvosi előírások egy ilyen súlyos eset után nem engedélyezik a profi sportot.

Nagy kérdés volt, hogy Eriksen egyáltalán pályára lép-e még valaha.

Megdöbbenést keltett, amikor a világ legintenzívebb bajnokságában, a Premier League-ben kapott új esélyt a Brentford csapatától. Ott futballozott a tavasszal, nem is rosszul (11 meccs, egy gól, egy gólpassz), és közben a dán válogatottba is visszatért, nem is akárhogyan: márciusban két perccel a beállása után, az első labdaérintéséből bombagólt rúgott Hollandia ellen Amszterdamban.

Most pedig folytatódott az Eriksen-mese, hiszen a Brentfordot elhagyva, alig több mint egy évvel azután, hogy megmenekült a halál torkából, újra sztárcsapat igazolta le. Mint a klub közleményéből kiderült, 2025 nyaráig kötöttek szerződést a felek.

– A Manchester United különleges klub, alig várom, hogy megkezdhessem a munkát – nyilatkozta Eriksen. – Sokszor részesültem abban a megtiszteltetésben, hogy játszhattam az Old Traffordon, de United-mezben ez teljesen más érzés lesz. Erik ten Hag fantasztikus edző, már beszéltem vele, és egyre izgatottabb vagyok a jövő miatt.

A harmincéves játékosnak a Manchester United a harmadik angol klubja a Tottenham és a Brentford után, eddig összesen 237 Premier League-meccsen 52 gólt és 71 gólpasszt hozott össze. A Vörös Ördögöknek szükségük volt egy új szervező középpályásra, hiszen nemrég távozott a csapattól Paul Pogba, aki a Juventusba szerződött.

Borítókép: A dán Christian Eriksen a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának első fordulójában Finnország ellen játszott mérkőzésen Koppenhágában 2021. június 12-én (Fotó: MTI/EPA pool/Friedemann Vogel)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.