Őrület Koppenhágában, elfoglalták a városháza előtti teret + videó

Párizsban vasárnap ért véget a Tour de France, amit a dán Jonas Vingegaard nyert meg, és a Jumbo–Visma 25 éves kerékpárversenyzője hollandiai kitérővel ma érkezett haza Koppenhágába. Nem akármilyen fogadtatásban részesült.

Magyar Nemzet
2022. 07. 27. 19:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a francia kerékpáros-körverseny második dán győztese (az első Bjarne Riis volt 1996-ban) a hét elején csapatával, a holland Jumbo–Vismával Hollandiában ünnepelt,  innen ma magángéppel érkezett meg Koppenhágába. A kisgépnek hazája légterében a dán légierő két F–16-os vadászgépe adott díszkíséretet.

A Tour de France-on idén az első három szakaszt Dániában rendezték, s már akkor is mindenhol hatalmas tömeg fogadta a mezőnyt, pedig kevesen gondolhatták, hogy a végén Jonas Vingegaard-t koronázzák meg. Sokkal inkább a 2020-ban éss 2021-ben is győztes szlovén Tadej Pogacarnak (UAE Team Emirates) állt a zászló, de neki idén be kellett érnie a második hellyel.

A hazatérő győztes a koppenhágai városháza erkélyéről a Tour de France győztesét, s az összetettben vezetőt megillető sárga trikóban köszönte meg a téren összegyűlt szurkolók támogatását, majd a Tivoli Parkban folytatódott az ünnepség, ahová 25 ezer embert engedtek be. 

Csütörtökön lakóhelyén, az észak-dániai Glyngore-ban újabb ünnepséget rendeznek a hat éve még egy kis csapatban tekerő és egy halfeldolgozó üzemben dolgozó Jonas Vingegaard tiszteletére, ide a rendőrség tízezer szurkolót vár. De lehet, hogy többen lesznek.

Borítókép: Jonas Vingegaard hazaérkezett (Forrás: Twitter/Team Jumbo-Visma cycling)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.