Sainz volt a leggyorsabb, a Red Bullok délelőtt kör nélkül maradtak

Carlos Sainz volt a leggyorsabb a Formula–1-es Brit Nagydíj pénteki szabadedzésein.

Forrás: MTI2022. 07. 01. 18:59
epa10046165 Spanish Formula One driver Carlos Sainz of Scuderia Ferrari in action during the practice session of the Formula One Grand Prix of Britain at the Silverstone Circuit, Silverstone, Britain, 01 July 2022. The British Formula One Grand Prix will take place on 03 July 2022. EPA/CHRISTIAN BRUNA Fotó: CHRISTIAN BRUNA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első gyakorlás esőben kezdődött, majd bár rövid időre kisütött a nap, a körülmények változatlanok maradtak, csak az utolsó percekre száradt fel annyira az ideális ív, hogy száraz pályára alkalmas gumikkal is lehetett körözni.

A húszfős mezőnyből tízen nem is futottak mért kört, a második helyen végül a helyi szurkolók egyik kedvence, a hétszeres világbajnok végzett a Mercedesszel. Harmadikként és negyedikként a két Ferrari zárt Carlos Sainz, Charles Leclerc sorrendben. A világbajnoki címvédő és az összetettben most is az élen álló holland (Red Bull) nem teljesített mért kört, csakúgy mint csapattársa, a mexikói Sergio Pérez.

Délután Carlos Sainz állt az élre, a második ismét Hamilton lett, a harmadik pedig a szintén hazai közönség előtt szereplő Lando Norris (McLaren). Verstappennek ezúttal a negyedik hely jutott, míg Pérez a hetedik helyen végzett.

A hétvége menetrendje

Szombat: 3. szabadedzés 13.00, időmérő 16.00
Vasárnap: futam 16.00

Borítókép: Carlos Sainz Silverstone-ban (Fotó: EPA/Christian Bruna)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.