Válogatottunkból többen is szép emlékekkel térnek vissza Egyiptomba

Vasárnap Egyiptomban megkezdődik az öttusázók világbajnoksága, amelyen a magyar válogatott maximális létszámmal, négy női és négy férfi egyéni versenyzővel képviselteti magát. A vb-t Alexandriában rendezik, ahonnan a tavalyi junior világbajnokságról Bőhm Csaba bronzéremmel térhetett haza.

Magyar Nemzet
2022. 07. 21. 14:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öttusázóink ebben a világkupa-sorozatban két arany-, öt ezüst- és három bronzérmet szereztek, s így nagy reményekkel vágnak neki az idei világbajnokságnak. A vb előtt jó visszajelzés volt június végén, hogy az ankarai világkupa-döntőben a férfiaknál Bőhm Csaba, a nőknél egyaránt bronzérmes lett, a Gulyás Michelle, Szép Balázs páros vegyes váltóban pedig a dobogó legfelső fokára állhatott.  

A Magyar Öttusaszövetség tájékoztatása szerint a világbajnokságon női válogatottunkból egyéniben Gulyás Michelle, Guzi Blanka, Réti Kamilla és Simon Sarolta indul, a váltóban pedig a visszatérő Alekszejev Tamara és a friss junior Európa-bajnok Erdős Rita áll rajthoz. A férfiaknál Bereczki Richárd, Bőhm Csaba, Demeter Bence és Szép Balázs indul egyéniben, s az idei junior Európa-bajnoki ezüstérmes Gyurka Márk Manó és Regős Gergely párosa alkotja majd a férfiváltót. Vegyes váltóban Guzi Blankának és Bereczki Richárdnak szoríthatunk majd.

– Nekem kicsit nehézkes volt a felkészülés, mert voltam covidos is, de ennek ellenére úgy gondolom, hogy a technikai számokkal nem lesz probléma, mivel adódott egy jó lehetőség, hogy a vívó-világbajnokságra készülő vívócsapattal tudtunk edzőtáborozni Hódmezővásárhelyen – kezdte nyilatkozatát Gulyás Michelle. – Ez egy nagyon jó lehetőség volt, így igyekszem majd a világbajnokságon a technikai számoknál megragadni az alkalmat, hogy az élvonalban tudjak végezni. Nagyon várom a vb-t, mert szerintem mindenki erre a versenyre készül fel a legjobban és ilyenkorra időzítik a csúcsformát is. Nekem különleges hely Egyiptom, hiszen tavaly ott szereztem meg az olimpiai kvótámat, és az idei évben is jól sikerült ott a verseny – hátha most is lesz egy kis plusz szerencsém.

Bőhm Csaba mondhatni berobbant a felnőtt korosztályba, hiszen a tavalyi eredményes utolsó junior évét követően az idősebbek között is folytatta az éremgyűjtést. Ez lesz számára az első felnőtt világbajnokság, ahol rajthoz áll.

– Izgatott vagyok, várom már a vb-t és most sincsenek kitűzött céljaim. Nincsen elvárás velem szemben, legalábbis én így érzem. Ez egy gyakorló év nekem, bár igazából mindenkinek. Nem tulajdonítok helyszíneknek vagy időszakoknak túl nagy jelentőséget, nem vagyok babonás. Szeretek egyébként Egyiptomban versenyezni, tavaly Alexandria adott otthont a junior világbajnokságnak is, ahol bronzéremmel térhettem haza, így az egy jó emlék számomra.

– Remekül sikerült a felkészülésem, mivel nem kellett utaznom a világkupa-döntőre, így nyugodtan tudtam készülni – kezdte nyilatkozatát Demeter Bence, a magyar csapat legrutinosabb versenyzője. – Lehetőségem volt a vívókkal is és Tatán is edzőtáborozni, úgy érzem, közel vagyok a csúcsformához. Szerencsére mindenfajta sérülés és betegség elkerült, úgyhogy már várom azt a pillanatot, hogy oda tudjak állni a rajthoz Alexandriában. Az előző versenyek biztatóan sikerültek, de természetesen próbálom majd magamból a legjobbat kihozni. Az lenne a legideálisabb, ha mind az öt szám kiegyensúlyozottan sikerülne, és tudnék egy stabilan jó teljesítményt nyújtani; amennyiben ez sikerül, akkor szerintem ott a helyem a legjobbak között.

Borítókép: Gulyás Michelle júniusban bronzérmes lett a világkupa-döntőben (Forrás: UIPM)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.