A mezőkövesdiek kicsit saját magukat verték meg Kecskeméten

A labdarúgó NB I 3. fordulójának az első szombati mérkőzésén két nyeretlen csapat találkozott, végül a Kecskemét megszerezte az első győzelmét az idényben, 1-0-ra nyert a Mezőkövesd ellen, amely tizenegyest hibázott, és rengeteg helyzetet kihagyott.

2022. 08. 13. 19:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két forduló után a papírforma még mindig a Kecskemét ellen szól, hiszen az újonc keretének a zöme egy éve jutott fel a másodosztályba, most pedig az elsőben kell helytállnia, az ellenfelek java része viszont már válogatottat is megjárt futballistákat vethet be ellene. A KTE a lelkesedésével tudja eltüntetni a tudásban jelentkező különbséget, és ennek köszönhette, hogy az első két meccsét lehozta 1-1-es döntetlenre otthon a Vasas, majd idegenben a Debrecen ellen.

 

 

Most a Mezőkövesd volt a vendége, két egymás elleni mérkőzésük volt eddig az NB I-ben, mindkétszer az aktuális vendégcsapat győzött, a 2013–2014-es idényben Mezőkövesden 1-0-ra nyert a KTE, Kecskeméten pedig 6-2-re a borsodiak. Ezúttal a hazai együttes szemlátomást szeretett volna változtatni ezen a gyakorlaton, és már a 13. percben vezetést szerzett, ebben a bajnokságban először, igaz, tevékeny kövesdi segítséggel: Nagy Krisztián ügyesen ívelt balról, a félpályától a középen kiugró Katona felé, Bobál lehúzta a fejét, Piscitellivel nem értették meg egymást, így Katona tizenkét méterről középről az üresen maradt kapuba fejelhetett – 1-0. 

 

Varga Bence kivédte Cseri Tamás büntetőjét. Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter

Gyorsan jöhetett volna az egyenlítés, mert a 26. percben Szalai fellökte a tizenhatoson belül a mellette elhúzó Drazsicsot, a tizenegyest Cseri végezte el, aki a jobb alsó sarkot célozta meg, Varga Bence kapus azonban roppant gyors vetődéssel elcsípte a labdát. Ezután a vendégek sok helyzetet dolgoztak ki, de mindegyiket kihagyták, mindig akadt egy védő, aki közbelépett, vagy a támadók nem találták el a kaput. 

A szünet után nagyon nyomott a Mezőkövesd, továbbra is voltak lehetőségei, ugyanakkor a kecskeméti kontrák veszélyesebbek voltak. A legszebb jelenetet a 84. percben láthatták a nézők, akkor Jurina háttal a kapunak, hanyatt vetődve lőtt nyolc méterről, és Varga bravúrral ütötte szögletre a léc alá tartó labdát. Mindkét csapat szerezhetett volna gólt, de egyiknek sem sikerült. A nagy védelmi hiba után esett a gól, a kihagyott tizenegyes és sok helyzet okán mondhatnánk, a Mezőkövesd saját magát verte meg, ám a Kecskemét sokat tett ezért a sikerért, a második félidőben neki is akadt több lehetősége, így megérdemelten nyert hét év után ismét az NB I-ben.

 

NB I, 3. forduló
Péntek
Debrecen–Vasas 1-1 (0-1), Nagyerdei Stadion, 5665 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Babunszki (85.), illetve Berecz (20.). Kiállítva: Baráth Botond (30.)

Szombat
Kecskemét–Mezőkövesd 1-0 (1-0), Kecskeméti Széktói Stadion, 1719 néző, jv.: Zierkelbach. Gólszerző: Katona (13.)

Újpest–Zalaegerszeg 20.15 (M4 Sport)

Vasárnap
Kisvárda–Puskás Akadémia 18.00 (M4 Sport+)
Ferencváros–Mol Fehérvár 20.00 (M4 Sport)
Bp. Honvéd–Paks 20.00 (M4 Sport+)

Borítókép: A kecskemétiek a gólszerző Katona Bálintot ünneplik (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.