A United nyerte a derbit, a Liverpool egyre mélyebb gödörben

A Manchester United megszerezte első győzelmét az idényben, az ősi rivális Liverpoolt győzte le 2-1-re az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság harmadik fordulóján hétfői zárómeccsén.

Magyar Nemzet
2022. 08. 22. 22:53
Manchester United vs Liverpool FC Mohamed Szalah Jordan Henderson
epa10133941 Mohamed Salah (L) and Jordan Henderson of Liverpool react during the English Premier League soccer match between Manchester United and Liverpool FC in Manchester, Britain, 22 August 2022. EPA/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Fotó: PETER POWELL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester United szurkolói általában a Liverpool elleni derbiket választják ki arra a célra, hogy kifejezésre juttassák, ha valamivel elégedetlenek. Egy éve a tulajdonos Glazer család elleni tiltakozásuk odáig fajult, hogy betörtek az Old Traffordra, emiatt elhalasztották az ősi rivális elleni mérkőzést.

Az amerikai üzletemberek azóta sem adták el a klubot, ezzel pedig az MU drukkereit továbbra is dühíti. Ezúttal az új idény harmadik fordulójában került sor a Liverpool elleni találkozóra, a szurkolók erre – ahogy az lenni szokott – különleges módon készültek. Hetekkel ezelőtt a Twitteren elkezdték arra buzdítani az Old Traffordon bérlettel rendelkező társaikat, hogy bojkottálják ezt a meccset, és hangos buzdítás helyett kongjon az ürességtől az Álmok Színháza. A napokban olyan pletykák is terjedtek a közösségi médiában, hogy a United rajongói megpróbálják majd elállni a Liverpool csapatbuszának az útját a stadionba, megakadályozva a mérkőzés megrendezését.

Ehhez képest „csak” a Grazer család elleni tüntetés vezette fel az összecsapást, amely nem maradt el, és néhány szurkoló reményeivel szemben a lelátókat is megtelítették a nézők.

A szurkolók hirdetik, eladó a United Fotó: AFP

Így már tehát csak arra volt szükség, hogy a Vörös Ördögök játékosai is összeszedjék magukat, hiszen eddig gyalázatosan teljesítettek az idényben: két forduló után két vereséggel és mínusz ötös gólkülönbséggel a tabella utolsó helyén szerénykedtek. Persze a Liverpool is látott már szebb napokat. Tavaly mindkét egymás elleni bajnokin kiütötte a Unitedet (idegenben 5-0, az Anfielden 4-0), de ezt a szezont sérüléshullámmal kezdte, ami rányomta a bélyegét a csapat teljesítményére is, és csupán ikszelt a Fulham és a Crystal Palace ellen is.

Hétfő este a házigazda kapta el inkább a fonalat, és az első félidőben egyértelműen a manchesteriek akarata érvényesült. Elanga hatalmas helyzetben a kapufát találta el, Jadon Sancho viszont már pontosabban célzott a 16. percben. és Elanga kényszerítőzött egymással, majd utóbbi a büntetőpont környékén várakozó angol szélsőhöz passzolt, aki perdült-fordult, majd kilőtte a jobb alsót. (1-0) 

Eriksen a 25. percben szabadrúgásból megduplázhatta volna az MU előnyét, de Alisson centiméterekkel a kapufa mellé tolta a labdát. Ezután mintha kezdte volna magát összekapni a Liverpool. Mezőnyfölénybe kerültek, Bruno Fernandes pedig majdnem besegített nekik egy öngóllal a szünet előtt, de a vendégek játékosai közül senki sem találta el a hazai kaput az első félidőben.

viszont annál inkább! Anthony Martial kaparintotta meg a labdát a felezővonalnál, majd kiugratta az angol csatárt, aki a tizenhatosig robogott, majd Alisson mellett a hálóba tüzelt az 53. percben. (2-0)

Rashford néhány perccel később kis híján megszerezte a csapata harmadik gólját is, de a liverpooli kapus bravúrral védte a lapos lövést. A vendégek leginkább csak rögzített helyzetből veszélyeztettek, a szépítő találatot is egy szöglet utáni kavarodást kihasználva hozta össze Mohamed Szalah a 81. percben. (2-1)

Az egyenlítéshez azonban nem jártak közel a vendégek, így a két vereség után első sikerét is elkönyvelhette az idényben a Manchester United, ezzel előrelépett a tizennegyedik helyre, a Liverpool pedig három forduló után is nyeretlen, és már csak a tizenhatodik.

Premier League, 3. forduló:
Manchester United–Liverpool 2-1 (1-0)
gólszerzők Sancho (16.), Rashford (53.), ill. Szalah (81.)

További eredmények:
Newcastle United–Manchester City 3-3 (2-1)
Leeds United–Chelsea 3-0 (2-0)
West Ham United–Brighton 0-2 (0-1)
Bournemouth–Arsenal 0-3 (0-2)
Crystal Palace–Aston Villa 3-1 (1-1)
Everton–Nottingham Forest 1-1 (0-0)
Fulham–Brentford 3-2 (2-1)
Leicester City–Southampton 1-2 (0-0)
Tottenham Hotspur–Wolverhampton Wanderers 1-0 (0-0) 

A tabella:
 1. Arsenal               3    9-2    9 pont
 2. Manchester City       3    9-3    7
 3. Tottenham Hotspur     3    7-3    7
 4. Leeds United          3    4-3    7
 5. Brighton              3    4-1    7
 6. Newcastle             3    5-3    5
 7. Fulham                3    5-4    5
 8. Brentford             3    8-5    4
 9. Chelsea               2    3-2    4
10. Crystal Palace        3    4-4    4
11. Nottingham Forest     3    2-3    4
12. Southampton           3    5-7    4
13. Aston Villa           3    3-6    3
14. Manchester United           3    3-7    3
15. Bournemouth             3    2-7    3
16. Liverpool              3    4-5    2
17. Everton         3    2-4    1
18. Wolverhampton             3    1-3    1
19. Leicester     3    5-8    1
20. West Ham United       3    0-5    0

Borítókép: Mohamed Szalah (balra) és sem érti, hogy mi történik a Liverpoollal (Fotó: EPA/PETER POWELL)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.