Hanga Ádám lába rendbe jött, bevetésre kész a spanyol Szuperkupára

Hanga Ádám megsérült a férfikosárlabda Európa-bajnokságon, és az ötből mindössze két meccsen játszhatott. Most a Nemzeti Sportnak adott interjújában a Real Madrid magyar sztárja elmondta, mi volt a baj, miért nem maradt Kölnben a válogatottal, és azt is, hogy már rendben van, és bevetésre kész lesz a hét végére, a spanyol Szuperkupára.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2022. 09. 22. 19:24
null
Kecskemét 20220805 Kosárlabda 2022 válogatott felkészülési mérkőzés edzőmérkőzés Magyarország Georgia Fotó Dömötör Csaba Nemzeti Sport Hanga Ádám Fotó: Nemzeti Sport /Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly a spanyol Szuperkupa volt az első meccse a Real Madridban, és most ismét erre a mérkőzésre készül. ott volt az Európa-bajnokságon a magyar válogatottban, ám megsérült, és az utolsó két, litvánok és németek elleni találkozóra már nem is maradt Kölnben, elutazott Madridba, hogy az orvosi stáb rendbe hozza a spanyol bajnoki rajtra, amit a Szuperkupa vezet fel.

 

 

A Real Madrid címvédő tavaly megnyerte a trófeát, most pedig bajnokként lesz ott Sevillában, ahol a Coosur Betis ellen játszik szombaton, és ha ezt az akadályt sikerrel veszi, akkor másnap a Barcelona–Juventut Badalona mérkőzés győztesével mérkőzik meg a serlegért. Ott lesz Hanga Ádám is, aki felépült a sérüléséből, és a Nemzeti Sportnak adott interjúban beszélt az elmúlt hetek történéseiről. A madridiak 33 éves magyar sztárja elmondta, már a csapattal edz, kedd óta teljes értékű munkát végezhet.

 

Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

– Két kisebb szakadást állapítottak meg a bal combhajlítómban, mindkettő egyes szintű, az egyiket az első, bosnyákok elleni, a másikat a harmadik, franciák elleni meccsen szenvedtem el. Szerencsémre a szalag nem sérült, csak az izom. Ez tíz-tizennégy napos rehabilitációt igényelt, kezeléssel. Az előző évadban is küzdöttem a combhajlítómmal, akkor háromszor szakadt be. Okozott némi ijedtséget a sérülésem kiújulása. Két lehetőségem volt: ott ülök még három napig és a lábammal nem történik semmi, vagy visszamegyek, és azonnal megnéznek a Real orvosai, s elkezdik a kezelést. Szerettem volna ott lenni a fiúkkal a hátralévő napokban, segíteni és tanácsokat adni a kispadról, mint egy edző. Egyeztettem Ivkovics Sztojan szövetségi kapitánnyal, s ő is arra biztatott, minél előbb menjek vissza Madridba. Ha nem most lenne a Szuperkupa, egyértelmű, hogy maradok Kölnben.

Hanga Ádám nem hitte volna, hogy Spanyolország aranyérmes lehet az Európa-bajnokságon, esélytelennek tartotta a végső sikerre. Ugyanakkor, ahogy haladt előre a torna, meglepődve látta, mennyire jó a spanyolok csapata, amelyet nagyszerűen rakott össze a szövetségi kapitányuk, és megérdemelten jutottak el a döntőig, és ott is rászolgáltak a sikerre. A magyar válogatott a legerősebb csoportba került, és sajnos győzelem nélkül esett ki; erről Hanga Ádám ezt gondolja:

 

 

– Kihoztuk magunkból a maximumot. Ám attól is függ, honnan nézzük – szerintem nem kerültünk rossz csoportba, mert óriási volt a szlovénokkal, a franciákkal és a németekkel ilyen szintű tétmeccset játszani. Ha meg azt nézzük, nyilván jó lett volna egyszer győzni, de a bosnyákok mire mentek azzal, hogy kétszer nyertek? Így sem jutottak tovább… Ez nem fekete vagy fehér. A spanyolok úgy vélik, ők azért is lehettek Európa-bajnokok, mert a nagy négyes tagjai – az említett három csapat, kiegészülve Litvániával – kizsigerelték egymást a csoportban. A pozitívumban is van negatívum, hiszen fájó, hogy a bosnyákokat nem tudtuk legyőzni, mert arra nagyon kihegyeztük magunkat, de hiszem, hogy a vb-selejtezőkön elkapjuk őket, talán kétszer is. Sok magyar szurkoló jött el és buzdított minket, de ebben az is közrejátszott, hogy kikkel meccseltünk. Minden tiszteletem a finneké, akik remekül játszottak az Eb-n, ellenünk aligha nézték volna őket annyian, mint a franciákat. Ha még inkább elhisszük, hogy van keresnivalónk és megússzuk sérülés nélkül, talán továbbjuthattunk volna.

A Szuperkupáról szólva a magyar klasszis elmondta, csak egy közös edzés volt még, amióta megjöttek a francia és a spanyol játékosok, akik vasárnap az Eb-döntőben szerepeltek, így nem tudja, mire lesznek képesek, de a cél – mint mindig – ezúttal is a győzelem.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

Borítókép: Hanga Ádám ezúttal nem tudott segíteni a magyar válogatotton (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.