Iga Swiatek a mentális erejének hálás a US Open megnyeréséért

Elsősorban mentális erejét emelte ki Iga Swiatek az után, hogy Unsz Dzsabírt legyőzve megnyerte a női egyest az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

MTI
2022. 09. 11. 10:37
null
Poland's Iga Swiatek celebrates with the trophy after winning against Tunisia's Ons Jabeur during their 2022 US Open Tennis tournament women's singles final match at the USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York, on September 10, 2022. (Photo by TIMOTHY A. CLARY / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagyon büszke vagyok magamra, mert ez egyáltalán nem könnyű mérkőzés volt. Még ha az első szettben fölényben játszottam is,, tudtam, hogy a folytatás szorosabb lesz és Unsz Dzsabír minden hibámat ki fogja használni – elemezte az összecsapást Iga Swiatek, az immár háromszoros Grand Slam-győztes játékos.

A 21 éves lengyel teniszező úgy érezte, hogy a második játszma nagyon fizikálissá vált. Kiemelte, hogy az energiaszintje ebben a szakaszban emelkedett, és a kulcsmomentumoknál pontos volt a játéka.

 

 

– Nagyon magas színvonalon teniszeztünk, különösen büszke vagyok a mentális erőmre és arra, hogy a nehéz pillanatokban nem omlottam össze – hangsúlyozta. Annak is örült, hogy voltak megoldásai a nehézségekre, jól használta ki a lehetőségeit és képes volt alakítani a mérkőzés lefolyását, ami számára azt jelzi, hogy a korábbiakhoz képest is előrelépett. Külön kiemelte annak a jelentőségét, hogy a Roland Garroson aratott két GS-diadala után ezúttal kemény borításon is a legjobb tudott lenni.

– Nem számítottam rá, nem várták tőlem, de ez egy újabb megerősítése annak, hogy nincsenek korlátaim – tette hozzá.

 

US Open Championships day 13, women’s final
Fotó: AFP/Lev Radin 

Unsz Dzsabír, aki a finálét 6:2, 7:6 (7-5)-re veszítette el, Wimbledon után a második GS-döntőjében maradt alul, de úgy vélekedett, lesz még alkalma bizonyítani ezen a szinten, és kijelentette, hogy a jövő évben a világranglista élére szeretne kerülni. A WTA-rangsorban Swiatek mögött ismét második helyezett, 28 éves tunéziai játékos úgy összegezte a szombati mérkőzést, hogy ellenfele erősen kezdett, nagy nyomást helyezett rá, a második szettben viszont megvolt az esélye a fordításra.

– Jó lett volna előnybe kerülni és irányítani. A második szettben nem mindig játszott olyan jól, mint az elsőben, azt kellett volna jobban kihasználni, de őszintén szólva nem sajnálok semmit sem, mivel mindent megtettem, ami tőlem tellett – nyilatkozott. Hozzátette, valószínűleg ezt a vereséget is nehéz lesz megemésztenie, akárcsak két hónapja a wimbledonit, de azzal nyugtatta magát, hogy időbe telt, míg tornát tudott nyerni, és nyilván idő kell ahhoz is, hogy GS-viadalon legyen a legjobb.

Borítókép: Iga Swiatek az US Open serlegével (Fotó: AFP/Timothy A. Clary)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.