időjárás 3°C Marcella 2023. január 31.
logo

Iga Swiatek a mentális erejének hálás a US Open megnyeréséért

MTI
2022.09.11. 10:37 2022.09.11. 12:53
Iga Swiatek a mentális erejének hálás a US Open megnyeréséért

Elsősorban mentális erejét emelte ki Iga Swiatek az után, hogy Unsz Dzsabírt legyőzve megnyerte a női egyest az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

– Nagyon büszke vagyok magamra, mert ez egyáltalán nem könnyű mérkőzés volt. Még ha az első szettben fölényben játszottam is,, tudtam, hogy a folytatás szorosabb lesz és Unsz Dzsabír minden hibámat ki fogja használni – elemezte az összecsapást Iga Swiatek, az immár háromszoros Grand Slam-győztes játékos.

A 21 éves lengyel teniszező úgy érezte, hogy a második játszma nagyon fizikálissá vált. Kiemelte, hogy az energiaszintje ebben a szakaszban emelkedett, és a kulcsmomentumoknál pontos volt a játéka.

 

 

– Nagyon magas színvonalon teniszeztünk, különösen büszke vagyok a mentális erőmre és arra, hogy a nehéz pillanatokban nem omlottam össze – hangsúlyozta. Annak is örült, hogy voltak megoldásai a nehézségekre, jól használta ki a lehetőségeit és képes volt alakítani a mérkőzés lefolyását, ami számára azt jelzi, hogy a korábbiakhoz képest is előrelépett. Külön kiemelte annak a jelentőségét, hogy a Roland Garroson aratott két GS-diadala után ezúttal kemény borításon is a legjobb tudott lenni.

– Nem számítottam rá, nem várták tőlem, de ez egy újabb megerősítése annak, hogy nincsenek korlátaim – tette hozzá.

 

US Open Championships day 13, women’s final
Fotó: AFP/Lev Radin 

Unsz Dzsabír, aki a finálét 6:2, 7:6 (7-5)-re veszítette el, Wimbledon után a második GS-döntőjében maradt alul, de úgy vélekedett, lesz még alkalma bizonyítani ezen a szinten, és kijelentette, hogy a jövő évben a világranglista élére szeretne kerülni. A WTA-rangsorban Swiatek mögött ismét második helyezett, 28 éves tunéziai játékos úgy összegezte a szombati mérkőzést, hogy ellenfele erősen kezdett, nagy nyomást helyezett rá, a második szettben viszont megvolt az esélye a fordításra.

– Jó lett volna előnybe kerülni és irányítani. A második szettben nem mindig játszott olyan jól, mint az elsőben, azt kellett volna jobban kihasználni, de őszintén szólva nem sajnálok semmit sem, mivel mindent megtettem, ami tőlem tellett – nyilatkozott. Hozzátette, valószínűleg ezt a vereséget is nehéz lesz megemésztenie, akárcsak két hónapja a wimbledonit, de azzal nyugtatta magát, hogy időbe telt, míg tornát tudott nyerni, és nyilván idő kell ahhoz is, hogy GS-viadalon legyen a legjobb.

Borítókép: Iga Swiatek az US Open serlegével (Fotó: AFP/Timothy A. Clary)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.