Marco Rossi vicces kedvében van a németek elleni meccs előtt

Némi késéssel kezdődött a magyar labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatója Lipcsében a Németország elleni pénteki Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt. Marco Rossi szövetségi kapitány megőrizte a humorérzékét azok után is, hogy Szalai Ádám szerdán bejelentette, hamarosan visszavonul a válogatottságtól.

Szalay Attila (Lipcse)
2022. 09. 22. 19:41
ROSSI, Marco
Wolverhampton, 2022. június 13. Marco Rossi, az angolok elleni, másnapi Nemzetek Ligája-mérkõzésre készülõ magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatót tart a wolverhamptoni Molineux Stadinban 2022. június 13-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Érzékeny a helyzet Ádám döntése miatt, hiszen mindenkinek jó kapcsolata van vele, és ott motoszkál az ember fejében, hogy mi következik. Ilyen az élet, nem egyszerű, nehéz lesz megoldani, de most az utolsó két mérkőzés a fontos a németek és az olaszok ellen, hiszen az ellenfeleinknek az a céljuk, hogy megnyerjék a csoportot. A kezükben is van a sorsuk, főleg a németeknek. Fel vagyunk készülve, és a cél mindig ugyanaz: úgy lejönni a pályáról, hogy mindent megtettünk.

Rossi arra kérdésre, hogy tudja-e már, hogyan áll fel a csapat, viccesen válaszolt:

– Természetesen van már ötletem, hogy milyen felállásban és kik kezdjenek. Elmondhatom, hogy és pihenni fognak. Ez csak vicc persze, már nagyon várják ezt a meccset, nekik különleges, hogy itt Lipcsében játszunk.

ugyan nem az RB Leipzig labdarúgója, mint az említett három társa, de az Union Berlin játékosaként és a tavalyi Eb-n a németek ellen szerzett látványos, saját testi épségét sem kímélő gólja miatt számára is különleges összecsapásra kerül sor: – Az egész életem megváltozott azóta a fejes gól óta. Kár, hogy Manuel Neuerrel megint nem találkozunk, júniusban az eltiltásom miatt megúszta, most meg koronás – elevenítette fel Schäfer a tavalyi Eb-t. – Előny, hogy magasabb szintű bajnokságban játszunk, de hogy ez a Bundesliga vagy a Premier League, az mindegy, mert egy válogatott összecsapás mindig más, mint a klubmeccsek.

Rossi azt is elárulta, hogy nem követik meccs közben a másik találkozó, az Olaszország–Anglia mérkőzés eredményét, amelyen biztossá válhat a magyarok bennmaradása, ha az angolok nem nyernek.

– Magunkra kell koncentrálnunk – felelte Rossi, majd megjegyezte: – Többet tudtunk készülni tavaly az Eb előtt és júniusban is, mint most. Egy-két fontos játékosunk sérülés miatt hiányzik is, de mindig arra fókuszálunk, hogy ki van itt. Nehéz három nap alatt felkészíteni a csapatot ilyen hőfokú mérkőzésekre.

A magyar válogatott bennmaradására már jó esély van az NL A divíziójában, de Rossi hangsúlyozta, hogy a csoportgyőzelemről dédelgetett álmok kapcsán jó lenne, ha az elvárások reálisak maradnának.

– Egyelőre a bennmaradás az elsődleges cél, és ha ez a jó eredmény megszületik, utána érdemes a nagyobb álmokról beszélni – erősítette meg Schafer is.

Borítókép: (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.