időjárás 12°C Jeromos 2022. szeptember 30.
logo

Marco Rossi vicces kedvében van a németek elleni meccs előtt

Szalay Attila (Lipcse)
2022.09.22. 19:41 2022.09.22. 20:17
Marco Rossi vicces kedvében van a németek elleni meccs előtt

Némi késéssel kezdődött a magyar labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatója Lipcsében a Németország elleni pénteki Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt. Marco Rossi szövetségi kapitány megőrizte a humorérzékét azok után is, hogy Szalai Ádám szerdán bejelentette, hamarosan visszavonul a válogatottságtól.

– Érzékeny a helyzet Ádám döntése miatt, hiszen mindenkinek jó kapcsolata van vele, és ott motoszkál az ember fejében, hogy mi következik. Ilyen az élet, nem egyszerű, nehéz lesz megoldani, de most az utolsó két mérkőzés a fontos a németek és az olaszok ellen, hiszen az ellenfeleinknek az a céljuk, hogy megnyerjék a csoportot. A kezükben is van a sorsuk, főleg a németeknek. Fel vagyunk készülve, és a cél mindig ugyanaz: úgy lejönni a pályáról, hogy mindent megtettünk.

Rossi arra kérdésre, hogy tudja-e már, hogyan áll fel a csapat, viccesen válaszolt:

– Természetesen van már ötletem, hogy milyen felállásban és kik kezdjenek. Elmondhatom, hogy Willi Orbán, Gulácsi Péter és Szoboszlai Dominik pihenni fognak. Ez csak vicc persze, már nagyon várják ezt a meccset, nekik különleges, hogy itt Lipcsében játszunk.

Schäfer András ugyan nem az RB Leipzig labdarúgója, mint az említett három társa, de az Union Berlin játékosaként és a tavalyi Eb-n a németek ellen szerzett látványos, saját testi épségét sem kímélő gólja miatt számára is különleges összecsapásra kerül sor: – Az egész életem megváltozott azóta a fejes gól óta. Kár, hogy Manuel Neuerrel megint nem találkozunk, júniusban az eltiltásom miatt megúszta, most meg koronás – elevenítette fel Schäfer a tavalyi Eb-t. – Előny, hogy magasabb szintű bajnokságban játszunk, de hogy ez a Bundesliga vagy a Premier League, az mindegy, mert egy válogatott összecsapás mindig más, mint a klubmeccsek.

Rossi azt is elárulta, hogy nem követik meccs közben a másik találkozó, az Olaszország–Anglia mérkőzés eredményét, amelyen biztossá válhat a magyarok bennmaradása, ha az angolok nem nyernek.

– Magunkra kell koncentrálnunk – felelte Rossi, majd megjegyezte: – Többet tudtunk készülni tavaly az Eb előtt és júniusban is, mint most. Egy-két fontos játékosunk sérülés miatt hiányzik is, de mindig arra fókuszálunk, hogy ki van itt. Nehéz három nap alatt felkészíteni a csapatot ilyen hőfokú mérkőzésekre.

A magyar válogatott bennmaradására már jó esély van az NL A divíziójában, de Rossi hangsúlyozta, hogy a csoportgyőzelemről dédelgetett álmok kapcsán jó lenne, ha az elvárások reálisak maradnának.

– Egyelőre a bennmaradás az elsődleges cél, és ha ez a jó eredmény megszületik, utána érdemes a nagyobb álmokról beszélni – erősítette meg Schafer is.

Borítókép: Marco Rossi (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.