időjárás 4°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Mbappé elárulta, hogyan viszonyul Neymarhoz és a Realhoz

Magyar Nemzet
2022.09.06. 17:44
Mbappé elárulta, hogyan viszonyul Neymarhoz és a Realhoz

Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának sztárja a napokban több interjút is adott, beszélt a Neymarral való kapcsolatáról, a futball pénzügyi hozadékairól, illetve arról is, milyen viszony fűzi a Real Madridhoz.

Kylian Mbappé a csapatával, a Paris Saint-Germainnel a kedd esti, Juventus elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre (21.00, tv: M4 Sport) készül, és mint a klub legfényesebb csillaga, részt vett a találkozó előtti sajtótájékoztatón. A francia támadó nem kerülhette el a közvéleményt foglalkoztató kérdéseket sem, így beszélt a Neymarral való kapcsolatáról is, ami sajtóbeszámolók szerint az utóbbi időben nagyon megromlott. Olyan hírek is szárnyra kaptak, miszerint Mbappé azt várta a PSG-től, hogy váljon meg a brazil játékostól, mivel a klubnál csak két szék van, amire hárman szeretnének leülni: Mbappé, Neymar és Lionel Messi. A 23 éves csatár pedig inkább Messitől lesne el néhány trükköt, mint Neymartól.

A sajtótájékoztatón Mbappé természetesen ilyesmiről nem beszélt, de nem kerülte ki a csapattársára vonatkozó kérdéseket: – Mindig kölcsönös tisztelet volt a kapcsolatunk alapja, de olykor közelebb álltunk, máskor elhidegültünk egymástól. Néhányszor azt láthatják, hogy mi vagyunk a legjobb barátok a világon, míg más időszakokban kevesebbet beszélgetünk. Ilyen a mi kapcsolatunk, de nagyon tiszteljük egymást. Én tisztelem őt mint játékost és azt is, hogy mennyire fontos a klubunknak. 

Ha két olyan futballista van egy klubnál, aki erős személyiség, akkor néha akadnak hullámvölgyek. Olykor történnek dolgok, de a tisztelet mindig megmarad köztünk a PSG érdekében – hangsúlyozta a 23 éves világbajnok.

Mbappé a napokban a The New York Timesnak is interjút adott, amelyben a nyáron nyélbe nem ütött klubváltásának hátteréről is mesélt. A francia csatárt lelki szemeik előtt sokan már a Real Madrid mezében látták, viszont Mbappé végül meggondolta magát, és a PSG-nél maradt. Az amerikai lap tájékoztatása szerint a játékosnak a franciák három idényre 250 millió dolláros (több mint tízmilliárd forint) gázsit ígértek, vagyis szezononként nagyjából 83 milliót. Emellé 125 millió dolláros aláírási bónuszt is kapott a támadó – ez a valaha volt legmagasabb összeg, amit szerződéssel nem rendelkező futballistának utaltak át.

A játékos ugyanakkor állítja, nem a pénz motiválta, amikor a párizsi klub mellett döntött. – Bárhova is mennék, megfizetnék a szolgálataim – indokolta Mbappé, majd elárulta, meglepő dolog történt vele, amikor a klubváltáson gondolkozott. Emmanuel Macron francia köztársasági elnök hívta fel. – Soha nem gondoltam volna, hogy az elnökkel a jövőmről, a pályafutásomról fogok beszélgetni, ez egészen őrületes. Azt mondta nekem, hogy azt szeretné, ha maradnék, mivel nagyon fontos vagyok az országnak. Hozzátette, hogy ráérek még eligazolni, inkább maradjak egy ideig. Természetesen ha az elnök szól hozzád, azt számításba veszed.

A francia futballista a lehetőséggel élve azt is elmondta, hogy a sajtóhírekkel ellentétben nincs beleszólása abba, hogy milyen változások történnek a játékoskeretben: – Ez nem az én munkám, és nem is akarok beleszólni, mert nem vagyok jó benne. Sokan vannak, akik jobbak nálam ebben. Én a pályán vagyok jó.

Habár a zajló idény előtt nem valósult meg a transzfer, a fiatal csillag nem zárja ki, hogy a jövőben a Real Madridhoz igazoljon: – Soha nem tudhatod, hogy mi fog történni. 

Nem voltam még ott, de úgy érzem, mintha az otthonom lenne vagy valami hasonló – jellemezte a BL-címvédőt.

Borítókép: Kylian Mbappé (Fotó: AFP/Sebastien Salom-Gomis)

  

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.