Rafael Nadal fellélegezhet, nem kell azonnal hazautaznia

Rafael Nadalnak nem volt könnyű a teniszre koncentrálnia. Miközben a spanyol klasszis a US Openen játszik, várandós feleségét kórházba kellett szállítani.

2022. 09. 01. 10:57
US Open 2022 Day 2 Rafael Nadal
NEW YORK, USA - AUGUST 30: Rafael Nadal of Spain serves during US Open Championships 1st round match against Rinky Hijikata (not seen) of Australia at Billie Jean King National Tennis Center in New York, United States on August 30, 2022. Nadal won in four sets. Lev Radin / Anadolu Agency (Photo by Lev Radin / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Anadolu Agency via AFP/Lev Radin
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rafael Nadal idén továbbra is veretlen Grand Slam-tornán. Az Australian Opent és a Roland Garrost megnyerte, Wimbledonban sérülés miatt visszalépett az elődöntőtől, és az első fordulót már a US Openen is megoldotta, igaz, a vártnál nehezebben győzte le az ausztrál Rinky Hijikatát.

Ha azonban figyelembe vesszük Nadal magánéletét, az a csoda, hogy bármilyen mértékben koncentrálni tudott a teniszre.

A spanyol klasszis várandós felesége, Maria Perello néhány napja került kórházba Mallorcán, és még az is felmerült, hogy műtétre lesz szükség. Úgy tűnik, ezt sikerült elkerülni, ugyanakkor megfigyelésre továbbra is kórházban tartják a harmincegyedik hétben járó Perellót, valószínűleg a teljes US Open alatt. Nadal nővére tölt vele sok időt, de ne legyen kétségünk, a teniszező is hazautazott volna New Yorkból, ha rosszabbra fordult volna a helyzet.

Nadal tehát megkönnyebbülhet, első gyermeke nincs veszélyben. Ugyanakkor a huszonkétszeres Grand Slam-bajnok bosszús is.

Nadal kényesen ügyel arra, hogy magánéletét távol tartsa a nyilvánosságtól.

Nagy riválisait, Roger Federert és Novak Djokovicsot hosszú évek óta alig láttuk úgy teniszezni, hogy a párjuk ne lett volna ott a lelátón, Nadalnak rendkívül ritkán szurkol a felesége a helyszínen. S most, hogy a Perellóval kapcsolatos hírek napvilágot láttak, a teniszklasszis a Marca szerint arra készül, hogy jogi útra tereli az ügyet.

Addig is viszont Nadal koncentrálhat a US Openre, ráadásul jó esélye van rá, hogy több mint két és fél év után ismét a világranglista élére álljon a torna végén. A magyar idő szerint pénteki hajnali második körös meccsén azzal a Fabio Fogninivel játszik, aki ellen ugyan 13-4-re vezet, viszont korábbi egyetlen New York-i meccsüket az olasz nyerte: 2015-ben ő lett az első játékos, aki Grand Slam-tornán kétszettes hátrányból fordított Nadal ellen.

A spanyol klasszis világelsőségre hajtó riválisai közül Danyiil Medvegyev és Casper Ruud már bejutott a harmadik fordulóba, igaz, utóbbi elveszített egy játszmát a füves pályás szezonban feltűnt holland Tim van Rijthoven ellen. Búcsúzott viszont a tavalyi elődöntős, Félix Auger-Aliassime.

US Open, 2. forduló, érdekesebb férfi eredmények

Davidovich Fokina (spanyol)–Fucsovics (magyar) 7:6, 5:7, 3:6, 6:0, 7:6
Medvegyev (orosz, 1.)–Rinderknech (francia) 6:2, 7:5, 6:3
Ruud (norvég, 5.)–Van Rijthoven (holland) 6:7, 6:4, 6:4, 6:4
Draper (brit)–Auger-Aliassime (kanadai, 6.) 6:4, 6:4, 6:4
Berrettini (olasz, 13.)–Grenier (francia) 2:6, 6:1, 7:6, 7:6
Kyrgios (ausztrál, 23.)–Bonzi (francia) 7:6, 6:4, 4:6, 6:4
Murray (brit)–Nava (amerikai) 5:7, 6:3, 6:1, 6:0

 

Borítókép: Rafael Nadal adogatás közben (Fotó: Anadolu Agency/AFP/Lev Radin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.