Erre a kapusra nem vonatkoznak a gravitáció szabályai + videó

A levegőben úszva, hátrafelé vetődve védte a kapujára tartó emelt, ívelt labdát Viktor Hallgrimsson, a francia Nantes izlandi válogatott kapusa a Kiel elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen. Hallgrimsson bravúrja szép és látványos, de csak az lepődik meg rajta, aki nem ismeri az izlandi kapus repertoárját.

Magyar Nemzet
2022. 10. 28. 17:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezt tényleg látni kell! Viktor Hallgrimsson szenzációs védésekkel sokkolta a Kiel lövőit a két csapat Bajnokok Ligája-csoportmeccsén. Az izlandi kapus tizenöt védést mutatott be a meccsen, 34,88 százalékos hatékonysággal védett. A legnagyobb bravúrja során visszafelé vetődve ütötte ki a kapujára tartó labdát.

Nem véletlenül Hallgrimssont választották a BL-forduló legjobb játékosának. A Nantes kapusa könyöksérülés miatt nem tudott a csapata rendelkezésére állni az első négy fordulóban. Az ötödikben igen, meg is lett az eredménye.

De csak az lepődik meg Hallgrimsson tündöklésén, aki korábban nem látta őt védeni. A 203 centiméter magas izlandi kapus már bizonyított, többek között januárban a magyarok elleni Eb-csoportmeccsen. Az izlandi óriás ilyenekre is képes:

Borítókép: Hallgrimsson hatalmas bravúrt mutatott be (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.