időjárás 4°C Aranka 2023. február 8.
logo

Erre a kapusra nem vonatkoznak a gravitáció szabályai + videó

Magyar Nemzet
2022.10.28. 17:05 2022.10.28. 17:14
Erre a kapusra nem vonatkoznak a gravitáció szabályai + videó

A levegőben úszva, hátrafelé vetődve védte a kapujára tartó emelt, ívelt labdát Viktor Hallgrimsson, a francia Nantes izlandi válogatott kapusa a Kiel elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen. Hallgrimsson bravúrja szép és látványos, de csak az lepődik meg rajta, aki nem ismeri az izlandi kapus repertoárját.

Ezt tényleg látni kell! Viktor Hallgrimsson szenzációs védésekkel sokkolta a Kiel lövőit a két csapat Bajnokok Ligája-csoportmeccsén. Az izlandi kapus tizenöt védést mutatott be a meccsen, 34,88 százalékos hatékonysággal védett. A legnagyobb bravúrja során visszafelé vetődve ütötte ki a kapujára tartó labdát.

Nem véletlenül Hallgrimssont választották a BL-forduló legjobb játékosának. A Nantes kapusa könyöksérülés miatt nem tudott a csapata rendelkezésére állni az első négy fordulóban. Az ötödikben igen, meg is lett az eredménye.

De csak az lepődik meg Hallgrimsson tündöklésén, aki korábban nem látta őt védeni. A 203 centiméter magas izlandi kapus már bizonyított, többek között januárban a magyarok elleni Eb-csoportmeccsen. Az izlandi óriás ilyenekre is képes:

Borítókép: Hallgrimsson hatalmas bravúrt mutatott be (Fotó: AFP)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.