Huszti Szabolcs megtette, amit megtehetett a rangadó előtt

Egyértelműen a mai Fehérvár–Puskás Akadémia a labdarúgó Magyar Kupa rangadója a legjobb tizenhat közé jutásért. Huszti Szabolcs, a Vidi új edzője az elmúlt napokban igyekezett felrázni a játékosait, és ma győzelmet remél.

Magyar Nemzet
2022. 10. 19. 10:50
Huszti Szabolcs
Huszti Szabolcs Forrás: Mol Fehérvár FC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Két edzés nagyon kevés idő arra, hogy nagy változásokat eszközöljünk és arra is, hogy mélyebben belemenjünk a szakmai dolgokba. Hétfőn is nyilatkoztam, hogy ez alatt a két nap alatt az a legfontosabb, hogy a fejeket rendbe tegyük, és, hogy a játékosok újra a megfelelő önbizalommal menjenek fel a pályára – nyilatkozta Huszti Szabolcs, a Vidi új vezeztőedzője a Mol Fehérvár FC honlapjának a Puskás Akadémia elleni, szerdai Magyar Kupa-meccs előtt.

 

 

Huszti Szabolcs három napon belül másodszorra osztja meg a gondolatait a nyilvánossággal. Korábban kínosan kerülte a sajtót, talán e tekintetben is változás jöhet.

 

– Szerintem jelenleg ez a legfontosabb ahhoz, hogy újra a régi, sikeres Vidit lássák a szurkolók a pályán. A gyakorlások mellett ennek érdekében egyénileg is elbeszélgettünk a keret tagjaival, bízom benne, hogy az új impulzusok pozitív hatásokat váltanak ki belőlük. Ellenfelünket hosszú évek óta Hornyák Zsolt irányítja eredményesen, ők egy teljesen más szituációbol jönnek a szerdai mérkőzésre, nyilván egy jó csapatról van szó. Mindegy viszont, hogy ki az ellenfél, vagy hogy milyen sorozatról van szó, a Vidinek mindig úgy kell kimennie a pályára, hogy győzelemre játszik – tette hozzá eltökélten Huszti Szabolcs. 

 

Hornyák Zsolt nem feledi a bajnoki meccset

A Vidi honlapja Hornyák Zsoltot is megszólaltatta, aki pedig mérkőzések előtt ritkán beszél az elvárásairól. A felvidéki születésű tréner szóba hozta a két csapat másfél héttel ezelőtti, 1-1-re végződött bajnoki mérkőzését, amelyet a Puskás Akadémia edzője szerint az együttesének gólokkal kellett volna megnyernie.

 

– Rendkívül fontos lesz, hogy komolyan, százszázalékos koncentrációval álljunk hozzá a mérkőzéshez. Az egymás elleni bajnoki találkozón sok helyzetet kihagytunk, amit a Fehérvár a végén meg is büntetett, ez most nem történhet meg. Az ellenfelünknél bekövetkezett változásokkal nem foglalkozunk, nekünk arra kell törekednünk, hogy a saját játékunkat játsszuk a lehető leghatékonyabban. A Vidi nehéz ellenfél, kiváló egyéni képességű játékosok alkotják a keretet, az eddigi eredményeik nem tévesztenek meg bennünket, nem fogjuk lebecsülni őket. Célunk az, hogy a lehető legtovább jussunk a Magyar Kupában, ehhez szerdán jó eredményt kell elérnünk, ami nem jelent mást, mint azt, hogy idegenben is nyerni szeretnénk – fogalmazott Hornyák Zsolt.

Kiesett a Kecskemét, iváncsai vendégségben a Fradi

A kupában kedden a Kecskemét kisebb meglepetésre kiesett, miután 1-0-ra kikapott az ETO vendégeként Győrben. Ma lép pályára a Ferencváros is, a harmadosztályú Iváncsához látogat. A Honvédnak különösen fontos tétje lesz a szombathelyi mérkőzésnek, Tam Courts vezetőedző állása a hírek szerint veszélyben van.

Magyar Kupa, a 16 közé jutásért

Kedd:
Nyíregyháza (NB II)–Vasas 1-2
Győri ETO (NB II)–Kecskemét 1-0

Szerda:
Iváncsa (NB III)–Ferencváros 13.00 (tv: M4 Sport)
Balatonfüred (NB III)–Paks 13.30
Budafok (NB II)–Szeged (NB II) 13.30
Debreceni EAC (NB III)–Debreceni VSC 13.30
ESMTK (NB III)–Siófok (NB II) 13.30
Felsőzsolca (megyei I.)–MTK (NB II) 13.30
Mosonmagyaróvár (NB II)–Kisvárda 13.30
Nagyatád (megyei I.)–Monor (NB III) 13.30
Nagykanizsa (NB III)–Békéscsaba (NB II) 13.30
Nyergesújfalu (megyei I.)–Mezőkövesd 13.30
Ajka (NB II)–Újpest 17.00
Haladás (NB II)–Bp. Honvéd 17.00
Kazincbarcika (NB II)–Zalaegerszeg 17.30
Mol Fehérvár–Puskás Akadémia 20.00

Borítókép: Huszti Szabolcs munkában (Fotó: Mol Fehérvár FC)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.