időjárás 25°C Fatime 2023. június 5.
logo

Ónodi Henrietta után harminc évvel ismét van magyar vb-döntős gerendán

Magyar Nemzet
2022.10.31. 08:02 2022.10.31. 08:13
Ónodi Henrietta után harminc évvel ismét van magyar vb-döntős gerendán

A magyar tornasport háromszoros Európa-bajnoka, Kovács Zsófia döntőbe jutott gerendán a liverpooli olimpiai kvalifikációs vb-n.

Legutóbb Ónodi Henrietta jutott fináléba gerendán, a barcelonai olimpia bajnoka éppen harminc évvel ezelőtt, az 1992-es párizsi világbajnokságon volt döntős ezen a szeren.
A háromszoros Európa-bajnok Kovács 13,533 ponttal, a hatodik helyen jutott tovább a selejtezőből.

– Örülök, hogy gerendán így tudtam teljesíteni, nem is igazán találom a szavakat… Fantasztikus! Legutóbb gerendán talán 2017-ben voltam döntős, akkor is az Eb-n. Erre egyáltalán nem gondoltam a vb előtt ezzel a hasfalsérüléssel. Ezt mondtam volna az utolsó szernek, ahol én fináléba fogok kerülni –  nyilatkozta Kovács Zsófia. Hozzátette, az edzője, Trenka János még otthon megmondta, hogy pontos, jó gyakorlattal a legjobbak közé kerülhet, de ő nem gondolta, hogy ez meg is valósulhat.
– Most lesz csaknem egy teljes hetem, hogy felkészüljek a fináléra, mindent megteszek, hogy jól sikerüljön –  közölte Kovács. 

Ugrásban Bácskay Csenge a 17. helyet érte el, felemás korláton Székely Zója lett a legjobb magyar, ő a 22. pozícióban zárt. Talajon Mayer Gréta végzett a legjobb helyen a válogatott tagjai közül, aki egyéni összetettben is a csapat legeredményesebbje lett (38.). A nemzetek versenyében a magyar csapat 152,296 ponttal a 14. helyen végzett.
– Nagyon boldogok vagyunk, büszke vagyok a lányokra, hogy ilyen nehézségekkel is előre tudtunk lépni. Ez bizakodásra adhat okot a jövőt illetően. Így megvan a cél, mégpedig az, hogy jövőre bekerüljünk a legjobb 12 nemzet közé, ez pedig olimpiai kvótát jelentene – nyilatkozta Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya.

Borítókép: Kovács Zsófia az Eb után a vb-n is kiemelkedő teljesítményre lehet képes (Fotó: MTI) 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.