Ferencváros: Keretes szerkezet, de csak átmeneti a lezárás

Csütörtökön zárul a csoportkör a második és a harmadik számú európai kupában, a Ferencváros pedig az utolsó forduló eredményeitől függetlenül már biztosan megnyeri Európa-liga-csoportját, azaz tavasszal majd a nyolcaddöntőben folytathatja szereplését. A magyar bajnok tehát felszabadultan futballozhat Trabzonban, de saját magával szemben így is komoly elvárásokat támaszt.

Magyar Nemzet
2022. 11. 03. 11:44
Kristoffer Zachariassen Ryan Mmaee Europa League
FTC-Monaco Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az év végi, katari világbajnokság miatt szokatlanul korán, november 3-án lezárul az őszi szezon az európai kupasorozatokban. A Bajnokok Ligája után csütörtökön az Európa-liga és az Európa-konferencialiga csoportköre is befejeződik, a tavaszi folytatásig több mint három hónapot kell várni.

A Ferencvárosnak pedig négy hónapnál is tovább, hiszen azzal, hogy az utolsó forduló eredményétől függetlenül megnyerte az El-csoportját, az első tavaszi fordulóban nem kell pályára lépnie, a március nyolcaddöntős párharccal folytatja szereplését.

Éppen ezért a jövő hétfői sorsoláson nem is lesz érdekelt a magyar bajnok: a Bajnokok Ligájában a nyolcaddöntő, az El-ben és az Ekl-ben a legjobb tizenhat közé jutásért zajló párharcok alakulnak ki, a Ferencváros nevét viszont csak utóbbiak lebonyolítása után, a 2023. február 24-i sorsoláson húzzák ki, azaz egyik El-párharcot sem figyelhetjük majd olyan szemmel, hogy annak a győztese lesz a következő feladat az FTC számára.

A folytatás tehát egyelőre távoli és kissé megfoghatatlan, az viszont biztos, hogy az őszi szezont ázsiai keretbe foglalja a magyar bajnok, amely júliusban a kazahsztáni Kosztanajban kezdte el idei nemzetközi szereplését, s ma a Törökországi keleti, ázsiai részén, a Fekete-tenger partján fekvő Trabzonban fejezi azt be, kizárólag az őszre értve.

Muhamed Besic eltiltás, míg Eldar Civic, Franck Boli, Adama Traoré, Marquinhos és Amer Gojak sérülés miatt nincs a csapattal, viszont sok fiatal utazott el Törökországba, bár Sztanyiszlav Csercseszov nem úgy készül, hogy velük rakja tele együttesét.

Az edző mellett a játékosok is hangsúlyozták, hogy a tét nélküli meccsen is mindent megtesz a Ferencváros, hogy eddigi szerepléséhez méltón teljesítsen a Trabzonspor ellen is, amelynek a maga kupatavasza bebiztosításához nyernie kell az FTC ellen.

– A csoportgyőzelem ellenére sem engedhetjük meg magunknak a könnyelműséget, a Ferencvárossal szemben immár minden körülmények között nagyobb az elvárás. Viszont jó érzés, hogy amíg a három másik csapat ölre megy a továbbjutást jelentő helyekért, mi nyugodtan érkezhettünk Törökországba, rajtunk semmiféle nyomás nem lesz – mondta el a Nemzeti Sportnak az FTC nigériai játékosa, Anderson Esiti, aki korábban, még a Göztepe színeiben bajnoki meccsen már szerepelt a Trabzonspor stadionjában.

Európa-liga, H csoport, utolsó forduló

Trabzonspor–Ferencváros 18.45 (tv: M4 Sport)

Az állás
1. Ferencváros 10 pont (már biztosan csoportelső)
2. Monaco 7
3. Trabzonspor 6
4. Crvena zvezda 6

Borítókép: jó hangulatban készülhet a Ferencváros az utolsó fordulóra (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.