Fortuna és az ellenfél kapusa is kellett a Mol Fehérvár sikeréhez

A labdarúgó NB I 16. fordulójának az első vasárnapi mérkőzésén a Mol Fehérvár 4-1-re legyőzte a dobogós Kisvárdát. Ebben segítette Fortuna, mert az első két gólnál Schön Szabalocs lövései irányt változtattak egy-egy védőn, és segítette a vendégek kapusa, Artem Odincov is, aki elképesztő hibákat követett el.

2022. 11. 13. 15:42
null
Székesfehérvár 20221113 Labdarúgás NB1 OTP Bank Liga MOL Fehérvár Kisvárda Foto: Szabó Miklós Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha nem is az életükért, de a létükért harcolhattak a fehérváriak a Kisvárda ellen. A Vidi a megszerezhető 12 pontból mindössze ötöt gyűjtött be Huszti Szabolcs irányításával, akivel egyedül a Honvédon sikerült felülkerekednie, a legutóbbi két fordulóban pedig nyeretlen maradt egy-egy döntetlennel és vereséggel. Ha a piros-kékek kikaptak volna a Kisvárdától, és a többi eredmény is számukra kedvezőtlenül alakul, még az a szégyen is megeshetett volna velük, hogy kiesőhelyen telelnek. Éppen ezért a fiatal vezetőedző bejelentette, télen nagytakarítás lesz a keretben.

 

A név szerint is említett válogatott Loic Nego ezúttal nem került be a keretbe, de nem a gyenge formája, hanem sérülés miatt, ezért hétfőn nem állhat szövetségi kapitány rendelkezésére sem. Jó ideig nem érződött, hogy komoly a meccs tétje. A Kisvárdának sem lehetett közömbös az eredmény, hiszen vereséggel vagy döntetlennel a harmadik, győzelemmel viszont a második helyen telelhetett. A vendégek visszaálltak a saját térfelükre, onnan próbáltak meg kontrázni, a házigazdák pedig, bár sokat birtokolták a labdát, de nem sokat tudtak kezdeni vele, enyhén szólva is közepes iramban csordogált előre a mérkőzés.

Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

Aztán jött a megmentő: Fortuna és Schön Szabolcs. A Dallasból idény közben hazajött támadó a 27. percben Dárdaitól kaptt remek átadást, majd a tizenhatos vonaláról úgy lőtt a kapu bal aldalába, hogy a labda irányt változatott egy védőn. Hét perccel később ismét Dárdai adott neki jó passzt, kilépett a balösszekötő helyén, éles szögből, 8 méterről ballal lőtt, a labda pedig a menteni igyekvő védő vádliján gellert kapva jutott el a bal alsó sarokba – 2-0! 

A Kisvárda persze nem adta fel, és a 62. percben furcsa góllal szépített, egy balról érkező szöglet után Széles a jobb kapufa tövét találta el, majd Dárdai bokájáról Makowski elé pattant, ő pedig kicsit balról, 7 méterről a kapu jobb oldalába bombázott – 2-1! 

Ám mielőtt még vérszemet kaptak volna a vendégek, a kapusuk gondoskodott róla, hogy ne kelljen a fehérváriaknak izgulniuk: Lednev balról nagyszerűen ível a középen kilépő Kastrati elé, Odincov eljesen felesleges a tizenhatos vonalára futott ki, Kastrati pedig levette a labdát, és zavartalanul az üres kapuba külde – 3-1! 

És még nem volt vége: Dárdai kapott remek hosszú átadást Kastratitól a jobb kapufa közelében, ballal ugrásból tette kapura a labdát, a gyámoltalan Odincov csak beleérni tudott – 4-1!

A 92. percben felesleges szabálytalanság után Karabeljov megkapta a második sárga lapját, így ő kiállítva várhatja majd a tavaszi idényt. A Mol Fehérvár megérdemelten nyert, a 8. helyen telel, a Kisvárda pedig hatalmas hibák miatt hiába akart felzárkózni, és maradt harmadik.

NB I, 16. forduló
Szombat

Puskás Akadémia–Debrecen 2-1 (1-1), Felcsút, Pancho Aréna, 1670 néző, jv.: Csonka. Gólszerzők: Batik (18., 89.), illetve Dzsudzsák (41.)

Paks–Újpest 3-1 (1-0), Paks, 2500 néző, jv.: Vad II. Gólszerzők: Papp (44.), Hahn (49.), Varga B. (78.), illetve Ambrose (69.)

ZTE–Kecskemét 0-0, Zalaegerszeg, 2366 néző, jv.: Bognár T.

Vasárnap

Fehérvár–Kisvárda 4-1 (2-0), Mol Aréna Sóstó, 2552 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Schön (27., 34.), Kastrati (67.), Dárdai (92.), illetve Makowski (62.)

Honvéd–Ferencváros 15.45 (M4 Sport)

Vasas–Mezőkövesd 18.00 (M4 Sport+)

Borítókép: Schön Szabolcs két gól után is fogadhatta a társak üdvözlését (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.