Kirúgtak egy magyar válogatott futballistát a klubja első keretéből

A húszéves Németh András kezdett befutni az idén, a belga Genkben nyújtott teljesítményével beverekedte magát a válogatott keretébe, amelynek a tagjaként góllal debütált. megsérült, de felépült, ám mégsem edzhet a Genk első csapatával, mert nem hajlandó meghosszabbítani a nyáron lejáró szerződését, ezért a második csapatba száműzték.

Magyar Nemzet
2022. 12. 09. 8:37
Andras Nemeth
STVV's Toni Leistner and Genk's Andras Nemeth fight for the ball during a soccer match between KRC Genk and STVV, Saturday 03 September 2022 in Genk, on day 7 of the 2022-2023 'Jupiler Pro League' first division of the Belgian championship. BELGA PHOTO TOM GOYVAERTS (Photo by TOM GOYVAERTS / BELGA MAG / Belga via AFP) Fotó: TOM GOYVAERTS / BELGA MAG / Belga via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnt, nagyszerű évet zár Németh András. A húszéves magyar labdarúgó 2016-ban szerződött a belga Genkhez, és az idén, az év elején megkapta a nagy lehetőséget, amivel élt is: januárban debütált az első csapatban bajnoki meccsen, rögtön góllal, azóta összesen 18 élvonalbeli bajnokin két gólt szerzett és két gólpasszt adott. Mindez felkeltette figyelmét, az ősszel behívta a magyar válogatott keretébe, majd novemberben, a Luxemburg elleni felkészülési mérkőzésen (2–2) Németh András a nemzeti együttesben is góllal mutatkozott be, de megsérült azon a meccsen.

A diagnózis azt ígérte, hogy csak január elején térhet vissza pályára, ám a bokája a vártnál gyorsabban gyógyult, újra harcra kész. A Genk azonban nem számít rá, sőt ő és a 17 éves belga Mika Godts a klub U23-as keretéhez került, és nem látogathatják az első csapat edzéseit sem. A komoly nézeteltérés oka az, hogy a két futballistának a nyáron lejár a szerződése, és egyelőre egyikük sem hajlandó a hosszabbításra. Ez nem pletyka, a hírt a klubvezetőség részéről Dimitri de Condé megerősítette: – Mindkét játékos szerződés lejár az idény végén, és ez nem ideális helyzet. Szerettünk volna egyértelmű választ kapni tőlük, még a téli felkészülés megkezdése előtt, hogy szeretnének-e hosszú távon is velünk dolgozni, azon kereteken belül, amiket biztosítani tudunk, mert sportszakmai és anyagi szempontból is megvannak azok a korlátaink, amikből nem engedhetünk. Nem veszélyeztethetjük a klub jövőjét. Az ajtó mindkét játékos előtt nyitva áll, reméljük, hogy győz a józan ész, és sikerül megegyezni velük, de amíg más döntés nem születik, a Jong Genknél bizonyíthatnak.

A másik oldal részéről Németh András is igazolta a hír hitelességét, és a Nemzeti Sportnak elmondta, reméli, pénteken már játszhat is a második csapatban, a Genk II-ben. Ezek szerint nem különösebben idegeskedik, ami alán azzal magyarázható, hogy sajtóhírek szerint több klub is érdeklődik iránta. A nyáron ingyen mehet, ő menni is szeretne, a Genk csak most kaphat még érte pénzt, tehát nem lenne meglepő, ha végül mindkét fél részére megfelelő megoldással zárulna e az ügy. Ezt sejtetik Dimitri de Condé további szavai is: – Senki torkához nem szegezünk kést, hogy itt maradjon. Ha ők úgy gondolják, hogy jobban járnak egy másik klubban, menjenek. Nincs szükségünk olyan játékosokra, akik nem akarnak velünk lenni. 

Borítókép: Németh András teljesítménye válogatottságot ért az idén (AFP/Tom Goyvaerts)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.