A Honvéd skót sportigazgatója megcáfolt egy kapusukat érintő pletykát

A tavaszi idényt a 11. helyről váró Bp. Honvéd sportigazgatója biztos a bennmaradásban: Chris Docherty a gyenge őszi szereplés okairól, az elengedhetetlen változásokról, a klub anyagi helyzetéről és a tavaszi reményekről beszélt a Nemzeti Sportnak.

Magyar Nemzet
2023. 01. 26. 11:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Chris Docherty tavaly nyáron érkezett Kispestre és lett a Bp. Honvéd sportigazgatója. A Nemzeti Sportnak adott interjújában azt mondta, akkoriban nem minden működött profi módon a klubnál, volt, ami megdöbbentette, de erről legfeljebb csak később mesél majd. Fontosnak tartja, hogy a csapat és a klub is másként néz ki, mint fél éve, amikor tudták, hogy a bajnokság első felében lesznek gondjai a csapatnak, mert sok játékos csak az utolsó pillanatban érkezett, ráadásul nem megfelelő fizikai állapotban. Arra a kérdésre, hogy lát-e két olyan együttest, amely a Kispest mögött végezhet az NB I-ben, ezt felelte:

– Látok, igen, ám más klubokról nem szeretnék beszélni. Úgy vélem, van okunk reménykedni abban, hogy a tavaszi szezonunk szebb lesz, mint az őszi volt. A játékosok sokkal jobb állapotban vannak, megismerték egymást, tudják, mit vár el tőlük a szakmai stáb. Már nem tizenegy futballistát, hanem egy csapatot látok, pályán és azon kívül egyaránt erősebbek lettünk!

Thomas Courts éppen Chris Docherty hívására jött a Bp. Honvéd kispadjára, ám az ősszel mennie kellett, ráadásul két győztes meccs után váltották le. A sportigazgató nehéz döntésnek nevezte a váltást, amelyet az interjúban meg is indokolt, ahogy arról is beszélt, hogy jó döntés volt-e Dean Klafuric kinevezése. Szerinte a csapat képes lehet elérni a céljait új igazolások nélkül is, erre ugyanis a klub anyagi helyzete miatt nincsen lehetőség.

– Akik itt vannak, kellőképpen jók ahhoz, hogy kivívjuk a bennmaradást. Mindehhez hozzá kell tennem, teljes mértékben elfogadom a klub helyzetét, abból a büdzséből dolgozom, ami rendelkezésemre áll. A szurkolóink elvárják, hogy igazoljunk, ezt megértem, de nekem olyan döntéseket kell hoznom, amelyekkel nem csupán a Honvéd jelenét, a jövőjét is védem.

Az interjúban szóba jött az is, hogy kit vittek volna más klubok, és a sportigazgató cáfolt egy Szappanos Pétert érintő pletykát is. Chris Docherty beszélt a fiatalok szerepéről, és azt is elárulta, megbánta-e, hogy Budapestre jött, és mikor lenne itt boldog.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

Borítókép: Chris Docherty szerint nem esik ki a Bp. Honvéd az NB I-ből (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.