Liu Shaoang nyilvánosságra hozta el nem hangzott beszédét

Liu Shaoang különösen reagált arra, hogy a harmadik helyen végzett az Év sportolója választáson a férfiak kategóriájában. A Nemzeti Sport közvetítésével nyilvánosságra hozta azt a beszédet, amit az első helyezése esetén mondott volna el. Liu Shaoang ezzel az erővel arról is megoszthatta volna a véleményét a sportrajongókkal, mit gondol arról, hogy harmadik lett. Az eljárásából mindenesetre az kiderül, semmi esetre sem akart személyesen megjelenni a sportgálán.

Magyar Nemzet
2023. 01. 11. 17:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Liu Shaoang, noha előre döntötte, hogy semmi esetre sem vesz részt az eseményen, azért készült a sportgálára. Beszédet írt, amit fel is mondott egy videóra. Igaz, a végül el nem hangzott beszéd arra az esetre készült, ha ő lett volt a férfi kategória győztese. Miként tudjuk, Liu Shaoang végül harmadik lett Milák Kristók és mögött. Mégis úgy döntött, hogy nyilvánosságra hozza a gondolatait, a felvételt eljuttatta Kovács Erikához, a Nemzeti Sport újságírójához, aki azt a személyes Facebook-oldalán tette közzé.

 

Különös eljárás. Liu Shaoang ezzel az erővel harmadik helyezettként is tolmácsolhatta volna a gondolatait. Csupán azzal kellett volna frissítenie az eredeti beszédet, hogy gratulál Milák Kristófnak a győzelemhez. Nehezen érthető, hogy miért nem így járt el.

A beszédet egy fajta búcsúüzenetként is értelmezhetjük, hiszen jelen állás szerint a sportgála volt Liu Shaoang utolsó kapcsolata a magyar sportélettel. Nehéz szívvel mondjuk neki, hogy viszlát, minden jót a jövőben.

„Köszönöm”

Íme, Liu Shaoang el nem hangzott beszéde.

„Jó estét kívánok mindenkinek, szeretettel üdvözlöm a sportolókat, edzőket, családtagokat.

Sajnálom, hogy nem tudok részt venni az eseményen, de szeretnék gratulálni a jelölteknek és a díjazottaknak.

Köszönöm a díjat, köszönöm azoknak az embereknek, akik hozzásegítettek ezekhez az eredményekhez, közülük szeretnék néhányat kiemelni.

Kezdeném szeretett edzőimmel, mentoraimmal, Bánhidi Ákossal, Dzse Szu Csunnal és Csang Csing Linával – enélkül a mesterhármas nélkül ezek az eredmények nem születtek volna meg soha. Folytatnám a szakmai stábbal, Imre Emillel, Bánhidi Bencével, Csul Von Eric Leevel, Varga Sándorral, az ő szerepük is óriási ezekben az eredményekben.

Hatalmas köszönet Orendi Misi bácsinak, akinek kulcsszerepe volt Magyarországon a rövid pályás gyorskorcsolyázás fejlődésében, Szemők Csaba bácsinak a folyamatos támogatásért, és persze testvéremnek, akivel a mai napig motiváltjuk és hajtjuk egymást.

Köszönet a volt társaimnak, négyet ki is emelnék, ők az olimpia idején is segítettek a felkészülésben, mikor pozitív lett a tesztem, ők Oláh Bence, Talabos Attila, Varnyú Alex és

Külön köszönet jár a Ferencvárosi Torna Clubnak: befogadtak és családtagként kezeltek minket. Óriási felszabadulás volt, amikor hozzájuk kerültünk, és hatalmas támogatást kaptunk tőlük, hálás vagyok az együtt töltött időszakért.

Szeretnék köszönetet mondani Magyarországnak, a magyar sportrajongó közösségnek, amelyik végtelen szeretetet árasztottak felénk. Akadnak olyanok, akik mai napig támogatnak minket.

Rengeteg nevet fel lehetne még sorolni, végszóként csak annyit mondanék, hogy köszönöm – a díjat édesanyukám kapja meg.”

A beszéd megtekinthető a Nemzeti Sporton.

Borítókép: Liu Shaoang 2022-ben az olimpiai bajnoki cím mellé négy világbajnoki aranyérmet is szerzett

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.