Messivel is összeakaszkodott már a Vidi új igazolása

A norvég Tobias Christensen után újabb külföldi játékossal, a görög Panetolikosztól érkezett hondurasi Deybi Floresszel erősödött a Mol Fehérvár FC. Juhász Roland sportigazgató sokat vár a 26 éves védekező középpályás megszerzésétől.

Magyar Nemzet
2023. 01. 18. 7:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 26 éves  Deybi Flores háromszoros hondurasi bajnok, három idényt lehúzott az észak-amerikai ligában, az MLS-ben, igaz, az élvonalban csupán tíz mérkőzést játszott a Vancouver Whitecaps színeiben, majd 2021-ben jött át Európába, amikor a görög Panetolikosz szerződtette. Figyelemre méltó, hogy 23-szoros hondurasi válogatott, szerepelt a 2021-es Arany-kupán.

A játékos nagyon örül a lehetőségnek, úgy fogalmazott, pályafutása jelen szakaszában a lehető legjobb döntést hozta.

„Nem szeretek az erősségeimről, játékstílusomról beszélni, ezt meghagynám a szurkolóknak, akiknek a pályán, a játékommal szeretnék majd bizonyítani! Annyit megígérhetek, hogy az összes edzésen és mérkőzésen mindent megteszek majd azért, hogy sikeres legyen a csapat. Mentálisan és erőnlét tekintetében is rendben vagyok, hiszen Görögországban december közepe óta folyamatosan megy a bajnokság, nagyon várom már, hogy az edzőtáborban csatlakozhassak a többiekhez” – nyilatkozta Deybi Flores a Vidi honlapjának.

 

A kemény középpályás már Lionel Messit is igyekezett sanyargatni, amikor tavaly Honduras felkészülési mérkőzést vívott Argentínával, a meccset azért a papírformának megfelelően az immár újabb világbajnoki címet szerzett argentinok nyerték 3-0-ra. Messi két gólt is szerzett. Íme, videón a kemény belépője, ami után Messi a földön maradt...

– Kifejezett célunk volt egy hasonló karakterű és minőségű védekező középpályást igazolni, Deybi Flores abszolút megfelelt az általunk keresett kritériumoknak. Jó korban lévő játékos, nagy nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik, beleillik abba a jövőképbe, amelyet elképzelünk a csapatnak. Nagy munkabírású labdarúgóról van szó, aki a védekező feladatai mellett oda tud érni alkalmanként az ellenfél kapuja elé is. Tobias és Deybi érkezésével a középpálya közepére már nem várható több igazolás, a többi posztra viszont természetesen továbbra is dolgozunk az erősítéseken – jellemezte az új játékost Juhász Roland sportigazgató.

Deybi Flores kétéves, 2024. december 31-ig érvényes szerződést írt alá, ő a Vidi második téli igazolása a norvég Tobias Christensen után, illetve a piros-kékek visszarendelték Szabó Leventét a kecskeméti kölcsönből.

Borítókép: Deybi Flores Messitől sem ijedt meg (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.