Nyolcból nyolc, ez még Djokovics praxisában is különleges

Novak Djokovics igyekszik megtörni a feltörekvő fiatalokat. Az Ausztráliában egy éve megalázott korábbi világelső pályafutása során nyolcadszor is legyőzte a kanadai Denis Shapovalovot, s az elődöntőben az orosz Danyiil Medvegyevvel találkozik az adelaide-i kemény pályás tenisztornán.

Magyar Nemzet
2023. 01. 06. 16:02
Tennis - Adelaide International - Memorial Drive Tennis Club, Adelaide, Australia - January 2, 2023 Serbia's Novak Djokovic during his first round doubles match with Canada's Vasek Pospisil against Bosnia's Tomislav Brkic and Ecuador's Gonzalo Escobar REU
2M62RK6 Tennis - Adelaide International - Memorial Drive Tennis Club, Adelaide, Australia - January 2, 2023 Serbia's Novak Djokovic during his first round doubles match with Canada's Vasek Pospisil against Bosnia's Tomislav Brkic and Ecuador's Gonzalo Escobar REUTERS/Loren Elliott Fotó: Alamy Stock Photo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Shapovalov ezúttal is igyekezett megnehezíteni Novak Djokovics dolgát, de a 21-szeres Grand Slam-torna győztes összességében meggyőzően múlta felül kanadai ellenfelét. Mindkét szettben egyszer brékelt, egy fonák röptével zárta le a mérkőzést, amelyet végül 6:3, 6:4-re nyert meg, így pályafutása során nyolcadszor is legyőzte Shapovalovot.

Ez a mutató hatalmas fölényt sejtet, de emlékezhetünk rá, 2021-ben, a wimbledoni elődöntőben az orosz, ukrán és zsidó felmenőkkel is bíró balkezes kanadai nagyon szoros csatára késztette a későbbi győztest.

Miután Danyiil Medvegyev is elvégezte a maga dolgát az orosz Hacsanov ellen (6:3, 6:3), az elődöntőben létrejön a Djokovics–Medvegyev rangadó.

– Remélhetőleg újabb hosszú éjszaka elébe nézünk. Nem hiszem, hogy holnap túl sok rövid pont lenne, hacsak nem adogatunk kiemelkedően. Normális esetben, amikor Danyiillal játszol, készen kell állnod a hosszú küzdelemre. Határozottan ő a világ egyik legjobb játékosa az elmúlt öt évben, immár Grand Slam-torna-győztes és volt világelső is. Nagyon tisztelem őt. Csodálatos csatákat vívtunk az évek során, és remélem, holnap újabb jó meccsben lesz részünk – Djokovics így beszélt a rá váró következő feladatról, amit Medvegy a következőképpen viszonzott:

– Ausztráliában eddig háromszor játszottunk. Nem ragoznám hosszasan, de mindannyiszor kikaptam. Igazi kihívás Novakkal Ausztráliában megmérkőzni.

Djokovics Ausztráliában megkapta az obligát kérdést Kyrgiosról, s a szerb sztár bizonyította, hogy nem felejt.

– Azon kevesek közé tartozik, akik tavaly kiálltak mellettem. A kapcsolatunk jó irányt vett – felelte Djokovics arra utalva, hogy Kyrgios korábban többször tiszteletlenül beszélt róla.

 

Korda–Nisioka meccs a másik ágon

A másik ágon Sebastian Korda és  Nisioka Josihito találkozik az elődöntőben, miután kisebb meglepetésre a cseh teniszező a negyeddöntőben két szettben legyőzte a hatodik helyen kiemelt olasz Jannik Sinnert.

A nőknél a negyedik helyen kiemelt orosz Veronika Kugyermetovát búcsúztató román Irina-Camelia Begu a másodikként rangsorolt fehérorosz Arina Szabalenkával találkozik az elődöntőben, és küzdelmes mérkőzés után ott van a négy között az első helyen kiemelt tunéziai Onsz Dzsabőr is.

Adelaide, negyeddöntők

Férfiak:
Djokovics (szerb, 1.)–Shapovalov (kanadai, 7.) 6:3, 6:4
Medvegyev (orosz, 3.)–Hacsanov (orosz, 8.) 6:3, 6:3
Korda (amerikai)–Sinner (olasz, 6.) 7:5, 6:1
Nisioka (japán)–Popyrin (ausztrál) 7:6 (7-4), 6:7 (8-10), 6:2
Az elődöntőben: Djokovics–Medvegyev, Korda–Nisioka  

Nők:
Szabalenka (fehérorosz, 2.)–Vondrousova (cseh) 6:3, 7:5
Begu (román)–Kugyermetova (orosz, 4.) 7:5, 6:4
Dzsabőr (tunéziai, 1.)–Kosztyuk (ukrán) 7:6 (7-5), 7:5
Noskova (cseh)–Azarenka (fehérorosz) 6:4, 6:7 (3-7), 7:6 (8-6)
Az elődöntőben: Begu–Szabalenka, Dzsabőr–Noskova.

Borítókép: Novak Djokovics egyre otthonosabban érzi magát Ausztráliában (Fotó: Shahida Jacobs)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.