Sérülés vetett véget Korda menetelésének az Australian Openen

Idő előtt ért véget az első negyeddöntő az Australian Open férfi egyesében, miután Sebastian Korda csuklósérülés miatt feladta a Karen Hacsanov elleni meccset. Az amerikai korábban a tavalyi döntős Danyiil Medvegyevet is kiejtette, aki a játékát Novak Djokovicséhoz hasonlította.

Magyar Nemzet
2023. 01. 24. 9:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hacsanov kezdte jobban a Korda elleni negyeddöntőt, az első szettet rövidítésben 7-6-ra megnyerte, majd a másodikat már simábban 6-3-ra hozta, de ebben már szerepet játszott az amerikai sérülése. Végül Korda a harmadik játszmában, Hacsanov 3-0-s vezetésénél adta fel a mérkőzést, így elsőként az orosz jutott be a legjobb négy közé Australian Openen.

– Éreztem egy kis fájdalmat már néhány héttel ezelőtt Adelaide-ben is, de aztán elmúlt – árulta le el Korda a találkozó után. – A meccsek közben teljesen rendben volt minden, de most egy tenyeres után nagyon zavart a sérülés a játékban. Mindez nagyon korán, a második szettben történt. Ennek ellenére pozitív érzéseim vannak, így is nagyszerű tornát zártam, először jutottam a negyeddöntőig egy Grand Slamen. Felemelem a fejem és dolgozom tovább.

Korda korábban a tavaly még világelső, és az elmúlt két évben Melbourne-ben döntős Danyiil Medvegyevet is kiejtette a tornán, aki szerint a játéka hasonlít Novak Djokovicséhoz. A 22 éves amerikainak alighanem lesz még lehetősége bizonyítani a tehetségét.

Ami pedig Hacsanovot illeti, az orosz egymás után másodszor jutott be az elődöntőbe Grand Slam-tornán, hiszen tavaly az US Openen is a legjobb négy között szerepelt, akkor Casper Ruud ellen veszített.

– Nyilvánvalóan nem így akartam befejezni a meccset, de azt gondolom, hogy addig a pontig nagyon szoros, jó csatát vívtunk – mondta Hacsanov a Korda sérülésével véget ért győzelméről. –  Őszintén szólva jól érzem magam. Örülök a formámnak, annak amilyen szinten teniszezem, és hogy először várhatom az elődöntőt itt, Ausztráliában.

Azt hiszem, hogy magamra találtam – folytatta Hacsanov. – Mindig hiszek magamban, de vannak hullámvölgyek, és amikor az ember eléri az ilyen nagyszerű eredményeket, akkor tudja meg, hogy mire képes igazán. Szóval a magamba vetett hitem sokkal erősebb az US Open óta, ahol bejutottam az elődöntőbe. Remélem, hogy ezen az úton tudom folytatni, fejlődni tudok minden téren.

A 26 éves orosz ellenfélre vár, a magyar idő szerint kedd délelőttre kiírt Cicipasz–Lehecka meccs győztesével találkozik majd az elődöntőben. A másik ágon szerdán mérkőznek meg a negyeddöntőkben (Djokovics–Rubljov, Shelton–Paul).

Borítókép: Sebastian Korda sérülés miatt esett ki (Fotó: Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.