Barcelona vagy Manchester United: csak egy csatlakozhat a Fradihoz

A Manchester United a Barcelonát fogadja, a tét a két csúcsklub számára szokatlan, az Európa-liga nyolcaddöntőjébe kellene bekerülni, ez értelemszerűen csak az egyiküknek sikerülhet. Nikolics Nemanja Kassán játszhat a Konferencialiga-nyolcaddöntőért az AEK Larnaca színeiben.

Magyar Nemzet
2023. 02. 23. 6:50
FC Barcelona Vs Manchester United - UEFA Europa League
FC Barcelona Vs Manchester United-UEFA Europa League Fotó: NurPhoto via AFP/Gongora
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szenzációs, Bajnokok Ligájába illő mérkőzést hozott a Barcelona és a Manchester United múlt heti mérkőzése, noha a párharc a második számú sorozatban, az Európa-ligában zajlik. A katalóniai 2-2-es döntetlennel teljesen nyílt maradt a továbbjutás kérdése a mai, manchesteri visszavágóra. Azóta mindkét csapat hozta a kötelezőt hazája bajnokságában: a Premier League-ben harmadik helyen álló MU a Leicester City ellen nyert 3-0-ra, a La Liga éllovasa, a Barcelona a Cádizt verte 2-0-ra.

A Manchester United játékában egyértelműen pozitív változás következett be Cristiano Ronaldo távozását követően, a csapat a katari világbajnokság óta vívott tizenhét meccséből csak egyet veszített el, a Premier League-éllovas Arsenal ellen.

Ha nem kap ki hazai pályán, legfeljebb tizenegyespárbajban búcsúzhat Erik ten Hag csapata, hiszen az idegenben lőtt több gól már nem dönt a párharcok sorsáról.

– A Barcelonának még több zseniális játékosa van, de már az első meccsen is láttuk, mire vezet, ha jól végezzük a dolgunkat – mondta optimistán a holland szakvezető, aki a Leicester elleni siker után megüzente a szurkolóknak is, hogy együtt le tudják győzni a Barcelonát.

A katalánok két fiatal spanyol alapemberük hiánya miatt aggódhatnak: megsérült a párharc első meccsén, míg a sárga lapjai miatt nem szerepelhet a visszavágón. A rutinos Sergio Busquets viszont visszatérhet sérülése után, Xavi várhatóan azonnal a kezdőcsapatba jelöli.

– A Manchester United pillanatnyilag Európa egyik legjobb csapata, évek óta nem volt ilyen erős. Nagyszerű edzőjük van, minőségi, szenvedélyes játékosaik. Ezzel kell felvennünk a versenyt – hízelgett az ellenfélnek a Barcelona vezetőedzője.

A továbbjutó a következő fordulóban akár a Ferencváros ellenfele is lehet, amely őszi csoportgyőzelmének köszönhetően már bejutott a nyolcaddöntőbe.

Két magyar futballista is lemarad sérülés miatt csapata mai meccséről: az Union Berlin nélkül próbál bejutni az Európa-liga nyolcaddöntőjébe az Ajax ellen, míg az AEK Larnaca Gyurcsó Ádám nélkül igyekszik megtartani előnyét a Dnyipro elleni visszavágón, amelyet a háború miatt nem Ukrajnában, hanem Kassán rendeznek. A ciprusi csapatban a szélső sérülése ellenére is pályára léphet magyar játékos, az AEK-hez télen igazolt Nikolics Nemanja a párharc első meccsén is szerepet kapott.

Európa-liga, a tizenhat közé jutásért, visszavágók

Midtjylland (dán)–Sporting (portugál) 18.45 (a párharc állása: 1-1)
Monaco (francia)–Bayer Leverkusen (német) 18.45 (3-2)
Nantes (francia)–Juventus (olasz) 18.45 ­(1-1)
PSV Eindhoven (holland)–Sevilla (spanyol) 18.45 (0-3)
AS Roma (olasz)–Salzburg (osztrák) 21.00 (0-1)
Manchester United (angol)–Barcelona (spanyol) 21.00 (2-2)
Rennes (francia)–Sahtar Doneck (ukrán) 21.00 ­(1-2)
Union Berlin (német)–Ajax (holland) 21.00 ­(0-0)

Konferencialiga, a tizenhat közé jutásért, visszavágók

Dnyipro (ukrán)–AEK Larnaca (ciprusi) 18.45 (0-1)
Anderlecht (belga)–Ludogorec (bolgár) 18.45 (0-1)
CFR Cluj (romániai)–Lazio (olasz) 18.45 (0-1)
Partizan (szerb)–Sheriff (moldáv) 18.45 ­(1-0)
Basel (svájci)–Trabzonspor (török) 21.00 (0-1)
Fiorentina (olasz)–Braga (portugál) 21.00 (4-0)
Gent (belga)–Qarabag (azeri) 21.00 (0-1)
Lech Poznań (lengyel)–Bodö/Glimt (norvég) 21.00 (0-0)

Borítókép: a két edző, Erik ten Hag és Xavi körbeudvarolta egymás csapatát (Fotó: NurPhoto via AFP/Gongora)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.