A Ferencváros visszatérőkkel vethet véget a rossz sorozatnak

A Ferencváros a labdarúgó NB I legutóbbi négy kiírásában kivétel nélkül tíz pont feletti különbséggel szerezte meg a bajnoki címet. A zöld-fehérek az aktuális idényben is sokáig magabiztosan meneteltek, ám a válogatott szünet előtti utolsó négy tétmeccsüket elveszítették. A Ferencváros még így is az NB I listavezetője, s jó hír a fradisták számára, hogy több játékos is hamarosan visszatérhet sérülése után.

Magyar Nemzet
2023. 03. 29. 10:48
Pászka Lóránd Wissam Ben Yedder Europa League
Pászka Lóránd Ferencváros Monaco Európa-liga Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros legutóbbi négy tétmérkőzésén egyaránt vereséget szenvedett. Hasonlóan rossz sorozatot legutóbb a 2011/12-es idény elején élt meg a csapat, akkor öt egymás utáni meccsen kapott ki az FTC, a széria közben pedig meg is vált edzőjétől. Sztanyiszlav Csercseszov most aligha jut Prukner László sorsára, mint ahogy az akkori, a bajnokságot végül a tizenegyedik helyen zárt csapat és a mostani, sorozatban ötödik bajnoki címére hajtó együttes között is ég és föld a különbség.

Sztanyiszlav Csercseszov Ferencváros Puskás Aréna edzés
a Ferencváros az Európa-ligában szűk kerettel dolgozhatott. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Fontos eltérés, hogy míg 2011-ben bajnoki meccseken jött össze az öt vereség, idén a négyből kettőt az Európa-ligában, a Bayer Leverkusen ellen szenvedett el az FTC, s aligha tévedünk nagyot, hogy az a párharc rányomta a Puskás Akadémia és a ZTE elleni bajnokikra is a bélyegét. Igaz, utóbbi vereségek alkalmával nagyobb volt Csercseszov merítési lehetősége.

A Leverkusen elleni visszavágón a Ferencváros orosz szakvezetője nem számíthatott Muhamed Besic, Samy Mmaee, Pászka Lóránd, Tokmac Nguen, Owusu Kwabena, Sigér Dávid, Carlos Auzqui, Ángelo Sagal, Xavier Mercier, Mehdi Boudjemaa és Baráth Péter játékára sem.

Az utóbbi hatost nem is nevezte az Európa-ligára a Ferencváros, a bajnokságban segíthetnek az FTC-nek, hogy megőrizze vagy akár újra növelje a Kecskeméttel szemben nyolc pontra csökkent előnyét. Igaz, Baráth sérülten érkezett Debrecenből, de a Puskás ellen csereként már bemutatkozott zöld-fehérben.

Botka szintén rendelkezésre áll, ő eltiltás miatt hagyta ki a visszavágót, s rá szükség is lesz, hiszen poszttársa, Henry Wingo éppen a németek elleni hazai meccsen sérült meg.

Jó hír a ferencvárosiak számára, hogy a klub edzésfotói alapján Pászka, Tokmac és Owusu is visszatérhetett a tréningekre, azaz várhatóan hamarosan újra bevethetők lesznek. Pászka már a következő fordulóban, a vasárnapi, Mol Fehérvár elleni meccsen ott lehet a csapatban.

– Már jól vagyok, rendbe jött az izmom, teljesen regenerálódott, néhány napja együtt tréningezek a csapattal. A formám még nem tökéletes, de örülök, hogy az edzéseken egészen jól megy a játék – árulta el a székelyföldi balhátvéd a Nemzeti Sportnak, aki sokak szerint a válogatottnál is számításba jöhetett volna, ha nincs a sérülése.

Borítókép: Pászka Lóránd egy hónap kihagyás után térhet vissza a pályára (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.