A legjobb magyar tornásznő egy séta alatt rendezte a gondolatait

A múlt hét végén véget ért antalyai Európa-bajnokságot az összetett verseny ezüstjével és a gerenda bronzával záró tornászunk, Kovács Zsófia könnyedén tudott váltani a versenyszámok között. A háromszoros Eb-győztes magyar tornász hiszi, hogy világviszonylatban is kiemelkedő eredményre lehet képes.

Magyar Nemzet
2023. 04. 18. 11:11
null
Hungary's Zsofia Kovacs performs on the floor during the women's all-around event final of the 2023 Artistic Gymnastics European Championships in Antalya, on April 14, 2023. (Photo by OZAN KOSE / AFP) Fotó: OZAN KOSE / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt hét végén véget ért antalyai Európa-bajnokságot az összetett verseny ezüstjével és a gerenda bronzával záró háromszoros Eb-győztes a tavalyi év legjobb női sportolója a Nemzeti Sportnak értékelte a szereplését. Kovács a gerendadöntő után nem volt kifejezetten boldog, miután 33 századdal maradt le a dobogóról, de később azzal vigasztalódott, hogy a zsűri elfogadta a magyar óvást, a kiindulópontszáma 5.7-ről 5.9-re emelkedett, és végül a harmadik helyen végzett. – Mindig kevés hiányzott a jobb eredményhez, de ahogy mondtam, a gerendán szerzett bronz feledtette a korábbi szomorúságomat, mert ez az a szer, amelyen tényleg bármi megtörténhet, amelyen a legjobbak is gyakran rontanak, senki sem lehet csalódott, ha gerendán érmet szerez. Én sem – mondta a háromszoros Eb-győztes. 

Kovács szerint a gerenda döntője után a talajon már sokkal felszabadultabban versenyzett. – Nyilvánvalóan az ember arra készül, hogy végigversenyezzen egy Európa-bajnokságot, sokkal rosszabb lett volna, ha az Eb a selejtező után véget is ért volna nekem, ezzel együtt nagyon elfáradtam a végére – de ki nem? Bemelegíteni sem tudtam a talaj előtt, a döntőre a gerenda eredményhirdetéséről „sétáltam” be, az edzőm csak annyit kért, felejtsem el az érmet, próbáljam kihozni magamból a legtöbbet. Ennyi sikerült, a nyolcadik hely ellenére azt mondhatom, amit kért az edzőm, azt megcsináltam – nyilatkozta a tornász, aki szerint hamarosan akár egy világbajnokságon is odaérhet a legjobbak közé.

A teljes interjút ITT lehet elolvasni.

Borítókép: Kovács Zsófia két éremmel távozott a törökországi Eb-ről (Fotó: AFP)  

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.