Dragóner Attilának nem jutott a ZTE kupaaranyérméből

Ricardo Moniz menesztése után a labdarúgó NB I-ben szereplő ZTE sportigazgatója, Dragóner Attila nem élt a klubja által felajánlott új szerepkör betöltésével. Az önkéntes távozása óta először megszólaló Dragóner nem bánta meg a döntését, amit egy hihetetlenül nehéz helyzetben hozott meg. A korábbi válogatott védő szerint a ZTE büszke lehet a fiatalításra, a bátor, agresszív játékstílusára, és arra is, hogy nem kell kiárusítania a csapatot, a tehetségek idővel csak többet érnek majd a piacon.

Magyar Nemzet
2023. 05. 11. 9:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az április 24-én a gyengébb bajnoki eredmények miatt menesztett vezetőedző, Ricardo Moniz után a sportigazgató, Dragóner Attila is távozott a posztjáról. A Ferencvárossal kétszeres bajnok, korábbi 28-szoros válogatott védő a Csakfocinak beszélt a zalaegerszegi időszakról. – Amikor először beszéltem Végh Gábor tulajdonos úrral, akkor egy fiatal, támadó felfogású, szenvedélyes csapatra vágyott, amely persze eredményes is tud lenni. Ehhez olyan edzőre volt szükség, aki a napi munkában nem nyolc órában gondolkodik, és csukott szemmel mennek utána a fiatalok. El kellett hitetni a játékosokkal, hogy rengeteg munkával, hittel és akarattal eljuthatnak a csúcsra. 

Dragóner (balra) jól tudott együttműködni Végh Gábor tulajdonossal        Fotó: Ztefc.hu

Olyan tehetséges labdarúgókat sikerült beépíteni, mint Németh Dánielt, Szalay Szabolcsot, Kovács Barnabást vagy Klausz Milánt, akik még NB I-es tapasztalattal sem rendelkeztek, mellettük ugyancsak 20-as éveinek elején járó magyarok mellett döntöttünk, akik szintén nem szereztek még sok rutint az élvonalban. Agresszív futballt választottunk, amellyel sok NB I-es csapatot megleptünk. Nem gondolták, hogy ennyire felvállaljuk a magas presszinget, a támadójátékot. És ez jó ideig működött is – idézte fel a ZTE-nél eltöltött hónapok tanulságait Dragóner.

A távozott sportigazgató szerint intenzív volt az egerszegiek szezonja. – Nem hiszem, hogy sokakkal előfordul, hogy szinte egy teljesen új csapatot kell összeraknia pár hét alatt, konkrétan a legfiatalabb keretet az NB I-ben, aztán van, hogy levonul a csapata egy incidens miatt, és fent kell tartani valahogy a pályán őket, majd néhány meccsre edzőként is helyt kell állnia. Aztán tavasszal a kupában menetelnek, de a bajnokságban már nem, és a végén jön egy edzőváltás is. Ez egy nem túl nagy apparátussal működő klubbal borzasztóan megterhelő, még akkor is, ha közben minden percét lehet élvezni – folytatta Dragóner. Hozzátette, nem szükséges az, hogy a klub megváljon a fiatal, értékes játékosaitól, mert ők idővel még többet hozhatnak a konyhára. 

Dragóner azt is elmesélte, hogy a kupadöntő előtt megölelték egymást a klub tulajdonosával, Végh Gáborral, és a kupagyőzelem után neki nem jutott az aranyéremből. A teljes interjú ITT olvasható.

Borítókép: A sportigazgató összetett élményekkel lett gazdagabb Zalaegerszegen (Fotó: ZTE)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.