A Fradi legendája és a BL-rekorder is őt dicséri – akkor tudhat valamit

Háfra Noémi kortársa, Henny Reistad jelenleg a világ egyik, ha nem a legjobb játékosa. Ezt maga Nora Mörk, a hatszoros Bajnokok Ligája-győztes átlövő mondta róla. Talán neki hinni lehet.

Magyar Nemzet
2023. 06. 03. 11:29
null
HANDBALL-EHF-WOMEN-FINALE4-GYORI-ESBJERG Fotó: FERENC ISZA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Régi történet. A 2018-as junior női kézilabda világbajnokságot a magyar válogatott nyerte meg, a döntőben 28-22-re nyert Norvégia ellen. A magyaroknál és Klujber Katrin nyolc-nyolc, az ellenfélnél Henny Reistad hét gólt dobott a meccsen.

A magyar aranygeneráció tagjaihoz képest Reistad berobbant a felnőtt élmezőnybe. Négy év alatt két Eb-t, egy-egy vb-t és BL-t nyert, van egy olimpiai bronza, és általános vélekedés szerint jelenleg ő, a huszonnégy éves játékos a nemzetközi elit legkomplexebb játékosa. – Lehetsz a világ legjobbja bármiben, de a legtökéletesebb játékos az Henny Reistad – ezt Nora Mörk, a Katrine Lundével holtversenyben hatszoros BL-győztes klasszis mondta róla. Róla, a 24 éves játékosról, aki ma este a Ferencváros ellen lép pályára a BL elődöntőjében.

Reistad azért jött Budapestre, hogy a Vipers után egy másik csapattal is megnyerje a BL-t. – Szép lépcsőfok lenne a karrieremben, ha idén, immár az Esbjerggel meg tudnám nyerni a Bajnokok Ligáját. Az biztos, hogy kifogástalan lesz a hangulat, már tudom, hiszen megtapasztaltam, hogy Budapesten a többség ellenünk szurkol, de ez sem tántorít el a céljainktól. Sőt, még inkább felvillanyoz – mondta a Magyar Nemzetnek a Handball Planet szavazásán a világ legjobbjának választott átlövő, aki Háfra és Klujber ellen öt éve még irányítót játszott.

A norvég világbajnok párja is kézilabdázik: a szintén norvég Aksel Horgen a Bjerringbro-Silkeborg csapatában játszik, talán ez is lehetett az oka annak, hogy tavaly meghosszabbította a szerződését. Tavaly nyáron Nora Mörk klubváltásánál is fontos szempont volt az ő jelenléte. Mörk tényleg bízik benne.

Reistadról is született egy-két best of összeállítás. Íme, az egyik:

Borítókép: Henny Reistad a győriek ellen (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.