Ambros Martín Final Four-bronzéremmel búcsúzott a Győrtől

A tízgólos vezetésért támadhatott a Győr a második félidőben, végül nagy nehezen 28-27-re nyert az Esbjerg ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája Final Four-bronzmérkőzésén.

Magyar Nemzet
2023. 06. 04. 16:46
null
20230604 Budapest Győr Esbjerg női kézilabda Final Four Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jesper Jensen, az Esbjerg edzője a Ferencváros ellen elveszített elődöntő után kijelentette, hogy a csapata inkább a jövő heti dán bajnoki döntőre összpontosít, ezt sokkal fontosabbnak tartja, mint a Bajnokok Ligája Final Four-bronzmérkőzését a Győr ellen.

A győriek örültek a végén     Fotó: Mirkó István

A Győrnek érzelmi szempontból is fontos volt az Esbjerg elleni meccs, mert ezen a találkozón búcsúztatta el a szezon végén távozó edzőjét, Ambros Martínt. A pályán kiderült a különbség, sokkal jobban harapott az ETO, de ez önmagában nem lett volna elég Sandra Toft nélkül. A Győr dán kapusa 13 védést mutatott be az első hatminc percben. Elöl sokszínűen játszott, a svéd beálló, Linn Blohm a legeredményesebb embere, ő négy gólt szerzett. Az első félidő eredménye kiütéses győzelmet sejtetett: 16-9-es győri előnnyel mentek szünetre a csapatok. A dánok nagy lövői közül Henny Reistad és Nora Mörk is csak egy-egy gólig jutott. Érdekes adalék volt, hogy csak Kathrine Heindahl duplázott, rajta kívül hét ember, köztük a világ egyik legjobb beállója, Vilde Ingtad szerzett egy gólt. A közel hatvanszázalékos hatékonysággal védő Toft ellen nem volt esélyük a dánoknak.

A második félidő első két gólját az ETO dobta, 18-9-nél azért támadt és volt gólkényszerben az Esbjerg, hogy megússza a megalázó, tízgólos különbséget. Zsinórban négy szerzett góllal zárkózott  az Esbjerg. Sőt, szűk húsz perccel a vége előtt feljött három gólra, 20-17-re. Ekkor kért időt Ambros  Martín. Két Gros-góllal lehelt magába életet az ETO, de többet nem tehetett. Az Esbjerg-hengert nem tudta megállítani. 22-21-nél emberhátrányban támadt a Győr, de nem járt sikerrel, az egyenlítés volt a tét, és Ingstad góljával lett 22-22 bő tíz perccel a vége előtt. 

Ana Gros (9) volt a Győr legjobbja       Fotó: Mirkó István


És döntetlennel fordultak a csapatok a hajrára, Jesper Jensen néhány játékvezetői döntést megkérdőjelezett, például Nora Mörk támadó hibáját két perccel a vége előtt. Ezt kontrázta meg az ETO, Gros góljával lett 28-26. Majd Ingstad szépített, győri időkérés vezette fel az utolsó percet a meccsen. A támadás nem volt pontos, Jensen lehozta a kapusát, hét a hat ellen támadt a csapata, de Reistadnál belemenést fújtak a bírók. A Győr 28-27-re győzött.

A Győr győzelemmel búcsúztatta a távozó Ambros Martínt, és 2021 után ismét bronzérmes lett a Bajnokok Ligájában.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, Final Four, mérkőzés a harmadik helyért: Győri Audi ETO–Esbjerg 28-27 (16-9).

Borítókép: Toft remekül kezdett a kapuban (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.