Előkerült Varga Csaba, a hegymászó ép és egészséges, azt is tudni, merre jár éppen

A csúcson akkora volt a szél, hogy nem tudott bejelentkezni.

Magyar Nemzet
Forrás: Világgazdaság2023. 07. 03. 14:42
Varga Csaba
Forrás: Fotó: Varga Csaba/ Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaba jól van, erőtől duzzadva ereszkedik az alaptáborba – erről hétfőn délelőtt tizenegy óra körül beszélt a Világgazdaságnak a Magyarországi Kárpát Egyesület elnöke. Wehner Géza az egyike annak a néhány személynek, akik kapcsolatban állnak a Nanga Parbatot meghódító magyar hegymászóval – fűzte hozzá a portál. 

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy Varga Csaba vasárnap dél körül ért fel a világ kilencedik legmagasabb hegyére. Az egyesület elnöke elmondta azt is, hogy a 8126 méteres csúcson akkora volt a szél, hogy a nagyváradi építész-hegymászó nem is tudott bejelentkezni a csapatánál. 

A sikerről azonban készített videót, így tehát a teljesítményt dokumentálta. 

A rövid pihenő után elkezdett leereszkedni a hegyről, közben már kapcsolatba tudott lépni a feleségével is, azonban ezután nem adott hírt magáról hétfő hajnalig. Ekkor lépett újra kapcsolatba a feleségével és a Hazajáró stábjával. 

Érdekesség, hogy Varga a 6750 méteren lévő 3-as táborból indította el a csúcstámadást, és nem használta a 7200 méteren található 4-es pihenőt, feltehetően a rossz idő miatt. 

A magyar hegymászó nem egyedül, hanem két lengyel társával indult útnak, időközben azonban az egyik társa visszafordult, miután egy lezuhanó kő eltalálta. A másik lengyel hegymászóval viszont elérték a csúcsot. Közösen ereszkedtek le, és vasárnap este el is érték a 4-es tábort, Csaba viszont tovább folytatta az utat a 3-as táborba, tehát nem állt meg a csúcstámadás után a négyes táborban. 

Úgy tudni, a hegymászó jelenleg a 4200 méteren lévő alaptáborba ereszkedik, amelyet terv szerint a kora délutáni órákig, kettő óra körül el is érhet. 

Borítókép: Varga Csaba egy korábbi képe (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.